کد خبر: ۱۸۰۷۲۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۱۹ دی ۱۳۹۶ - 2018January 09
خالکوبی در همه قسمت‌های بدن انجام می‌شود و حتی سر و صورت نیز از آن در امان نیست و برخی از خانم‌ها ابروها، پشت پلک‌ها و دور لب خود را تاتو (خالکوبی) می‌کنند. بیشتر افرادی که به انجام این کار تمایل نشان می‌دهند، افراد جوان هستند و دلیل این کار را خاص بودن و زیبایی می‌دانند
شفاآنلاین>سلامت> سبز، زرد، آبی، قرمز، با اندازه‌های بزرگ و کوچک، این روزها برخی از افراد به رنگ شدن زیر پوست‌شان و داشتن نقوش مختلف روی آن، تمایل بسیار زیادی نشان می‌دهند.

به گزارش شفاآنلاین، خالکوبی در همه قسمت‌های بدن انجام می‌شود و حتی سر و صورت نیز از آن در امان نیست و برخی از خانم‌ها ابروها، پشت پلک‌ها و دور لب خود را تاتو (خالکوبی) می‌کنند. بیشتر افرادی که به انجام این کار تمایل نشان می‌دهند، افراد جوان هستند و دلیل این کار را خاص بودن و زیبایی می‌دانند.

اما واقعا پیش از انجام چنین کاری باید از خود پرسید که زیبایی به چه قیمتی؟ برای این‌که با تاتو و عوارض آن بیشتر آشنا شوید، صحبت‌های دکتر داریوش دائر، متخصص پوست و مو و زیبایی را بخوانید.

خالکوبی از گذشته تا به امروز

تاتو یا خالکوبی در واقع نوعی نقاشی روی پوست بدن محسوب می‌شود که قدمت آن به حدود 4000سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد و شواهدی مبنی بر انجام این کار در زمان فراعنه موجود است. انجام این‌کار با گذشت زمان و به مرور در قسمت‌های مختلف جهان، رایج شد و به غرب هم رسید و در انگلستان، طرفداران زیادی پیدا کرد. خالکوبی در ایران در گذشته نمادی از شجاعت و مردانگی یا وابستگی به قبیله یا طایفه‌ای خاص بود و هنوز هم به این شکل در برخی افراد رواج دارد. خالکوبی در گذشته به این شکل انجام می‌شد که نقش مورد نظر را روی پوست(Skin) ترسیم می‌کردند و سپس جوهرهای مختلفی را روی ناحیه‌ای از پوست می‌ریختند و در نهایت با سوزن‌های معمولی سوراخ‌هایی را روی سطح پوست ایجاد می‌کردند و جوهر به این شکل به داخل پوست وارد می‌شد.

این جوهر‌ها بین لایه دوم و سوم (درم و هیپودرم) پوست نفوذ می‌کردند و گاهی سوراخ‌های ایجاد شده تا چربی زیر پوست نیز نفوذ می‌کردند و به همین دلیل رنگ ایجاد شده دائمی و غیرقابل حذف محسوب می‌شد. تاتو، در دهه‌های اخیر با دستگاه‌های خاصی مانند دستگاه حکاکی روی فلزات انجام می‌شود که برای این منظور، پس از بی‌حس کردن سطح پوست با کرم یا اسپری لیدوکائین، سوزن‌های یکبار مصرف به جوهر آغشته شده و سوزن با سرعت زیاد وارد پوست می‌شود. به‌طور کلی، جوهر معمولا وارد لایه‌های اول و دوم پوست (اپیدرم و درم) می‌شود. انجام تاتو با توجه به اندازه آن، می‌تواند از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.

رهایی از رنگ‌ها

برای رهایی از تاتو و عوارض آن، راه‌های زیادی وجود ندارد و یکی از روش‌های نادرستی که توسط آرایشگران (Barbers)و تاتوکاران برای پاک کردن تاتو انجام می‌شود، استفاده از رنگ‌های نزدیک به رنگ پوست ناحیه، برای پوشاندن تاتوی قبلی است که در واقع با انجام این کار، رنگ قبلی استتار می‌شود ولی از بین نمی‌رود. انجام چنین کاری بر مشکلات می‌افزاید چون لایه جدید تاتو، مانند سپری عمل می‌کند که حتی اگر قرار باشد از لیزر برای پاک کردن رنگدانه استفاده شود، این سپر مانع رسیدن اشعه لیزر به ناحیه مورد نظر خواهد شد. برای پاک کردن تاتو، باید حتما از پزشک متخصص پوست کمک گرفت. برای پاک کردن تاتو، می‌توان از روش‌های مختلف بهره برد.

برای مثال، استفاده از روش‌های ساینده پوست می‌تواند برای این منظور مناسب باشد که می‌توان به درم ابریژن، میکرونیدلینگ، لیزر فراکشنال دی‌اکسیدکربن، لیزر اربیوم یاگ و لیزرهای اختصاصی موسوم به لیزر کیوسوئیچ، اشاره کرد. البته نباید این مساله را از یاد برد که در صورت ضرورت انجام لیزر کیوسوئیچ، برای هر رنگ تاتو باید از یک لیزر خاص و طول موج مناسب استفاده کرد بویژه در شرایطی که از چند رنگ برای این منظور استفاده شده باشد، پیچیدگی کار بیشتر است و گاهی برای حذف این رنگ‌ها باید از چند دستگاه لیزر استفاده کرد.

وقتی درمان ادامه دارد

به‌طور کلی، رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای تیره به درمان لیزری پاسخ بهتری می‌دهند و رنگ‌های قرمز، سبز و آبی، کمتر به درمان با لیزر پاسخ می‌دهند. گاهی برای درمان حذف تاتو یا محو کردن آن، باید 10 تا 12 جلسه به پزشک متخصص پوست مراجعه کرد. چنانچه گوشت اضافی یا در اصطلاح کلوئید در ناحیه تاتو وجود داشته باشد، باید از روش‌هایی مثل فریز کردن (کرایوتراپی)، تزریق داروهای کورتونی در ناحیه برجسته یا حتی جراحی برای برداشتن ناحیه کمک گرفت.

جوهر‌ها چه هستند؟

برای انجام تاتو، از جوهرهای مختلفی استفاده می‌شود ولی بیشترین جوهرهایی که برای این منظور استفاده می‌شود، جوهر سیاه (کربن)، جوهر قرمز (آب برخی سبزیجات)، جوهر آبی روشن (آلومینات کوبالت)، جوهر سبز (اکسیدکرم)، جوهر زرد (سولفید کادمیوم) و جوهر قهوه‌ای (اکسید آهن) است.

پشیمانی در کار است؟

مهم‌ترین مشکلی که افراد بعد از تاتو با آن مواجه می‌شوند، پشیمانی از انجام این کار است که این مساله می‌تواند دلایل مختلفی چون نپسندیدن ظاهر تاتو از طرف خود فرد، سرزنش و مخالفت‌های خانواده و اطرافیان و موانع استخدام افراد در برخی ارگان‌ها باشد.

دردسرهای اصلی در راهند!

تاتو می‌تواند عوارض زیادی را به همراه داشته باشد که یکی از این عوارض، بروز واکنش‌های حساسیتی در محل تاتو است. این حساسیت‌ها می‌تواند از سرخی و خارش و پوسته ریزی شروع شود که گاهی تا سال‌ها بعد نیز این مشکلات ادامه دارد. یکی دیگر از عوارض مهمی که در رابطه با تاتو وجود دارد، بروز عفونت‌های مختلف باکتریایی، ویروسی و قارچی در محل انجام تاتو محسوب می‌شود. خطرناک‌ترین و مهم‌ترین عارضه‌ای که می‌تواند در اثر تاتو به وجود بیاید، احتمال ابتلا به بیماری هپاتیت B و C و HIV است که از طریق سوزن‌های مشترک یا ضدعفونی نشده یا تماس با خون فرد مبتلا، منتقل می‌شود. یکی دیگر از مشکلاتی که بعد از تاتو می‌تواند ایجاد شود، واکنش پوستی شدیدی به نام «سارکوئیدوز» یا واکنش «سارکوئیدی» در محل تاتو است که بیشترین موارد بروز آن در ناحیه ابرو دیده می‌شود. علائمی چون سرخی، خارش، برجستگی، تورم شدید و حالتی شبیه گوشت اضافه بر سطح پوست، علائم این واکنش محسوب می‌شوند. این واکنش ممکن است بلافاصله بعد از تاتو ایجاد شود و گاهی تا چند سال باقی بماند.

اندر معایب تاتو

به‌وجود آمدن جوشگاه یا کلوئید، ایجاد آلرژی، کم پشتی ابروها، از بین رفتن ابروها (در صورت تاتوی این ناحیه)، تغییر تدریجی رنگ تاتو و ایجاد هاله‌ای از رنگ‌های نامطلوب در ناحیه تاتو شده، برخی دیگر از عوارض تاتو به حساب می‌آیند. شاید برخی از افراد تصور کنند که تاتو سرطان‌زاست ولی گزارش‌هایی مستدل و معتبر در این رابطه تا به حال وجود نداشته است اما نباید این مساله را از یاد برد که در صورت ابتلای فرد به بیماری ایدز، احتمال ابتلا به انواع بدخیمی‌ها نیز وجود دارد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: