کد خبر: ۱۷۶۸۷۱
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۰ - ۱۷ آذر ۱۳۹۶ - 2017December 08
کارشناسان به تازگی شیوه جدیدی برای کمک به بازماندگان سکته مغزی و قلبی ابداع کرده اند
شفاآنلاین>سلامت> افرادی که پس از سکته قلبی یا مغزی زنده می مانند معمولاً از عارضه های مختلفی رنج می برند، اما می توان با استفاده از شیوه جدید درمانی از آسیب های جدی و بازگشت ناپذیر جلوگیری کرد.

به گزارش شفاآنلاین، کارشناسان به تازگی شیوه جدیدی برای کمک به بازماندگان سکته مغزی و قلبی ابداع کرده اند که شبیه به حالت خواب زمستانی در برخی حیوان‌هاست.

در این روش درمانی نوعی دارو تولید شده است که می‌تواند فعالیت برخی اعضای حیاتی بدن را به حالت خواب درآورد و به این ترتیب سبب نجات و جلوگیری از مرگ هزاران بیمار شود.

کارشناسان(experts) در نظر دارند پس از انجام آزمایش‌های تکمیلی این دارو را بر روی بیماران مورد استفاده قرار دهند و برخی ارگان‌های بدن از جمله قلب، مغز و شریان‌های خونی را به حالت خواب (Sleep mode) درآورند.

به خواب بردن برخی ارگان‌های بدن سبب محافظت از آنها دربرابر تروما و آسیب‌هایی می‌شود که سکته قلبی و مغزی در بدن به وجود می‌آورد.

پس از بروز سکته قلبی و مغزی امداد رسانی سریع به بیمار نقش حیاتی در نجات او و جلوگیری از بروز آسیب های جدی و حتی مرگ دارد.

توصیه می شود تمام افراد کمک های اولیه به ویژه برای امداد رسانی به افرادی که دچار سکته شده اند را یاد بگیرند و در زمان بروز حادثه به بیمار کمک کنند.

کارشناسان تاکنون از این روش برای کمک به جلوگیری از گسترش تومور‌های سرطانی در مبتلایان به این بیماری استفاده کرده اند، اما می‌توان از به خواب بردن اعضای بدن برای درمان و کنترل سایر بیماری‌ها(diseases) نیز بهره برد.

در زمان بروز سکته قلبی و مغزی مسیر خون رسانی به برخی اعضای بدن از جمله مغز، قلب و رگ‌های خونی مسدود می‌شود و سبب مرگ سلول‌های بدن و حتی مرگ فرد می‌شود.

با استفاده از این روش در زمان احیای بیمار و در شرایط اورژانسی (Emergency situations)می‌توان با به خواب بردن اعضای بدن از مرگ سلول‌ها جلوگیری کرد و به این ترتیب امید به زندگی و به دست آوردن وضعیت سلامتی در بیماران را افزایش داد.

خواب زمستانی یک واکنش طبیعی در بدن برخی حیوان‌ها از جمله سنجاب یا خرس است که سبب به خواب رفتن و حالتی شبیه به مرگ در آنها بدون نابودی سلول‌های بدن می‌شود و همزمان با گرم شدن هوا، حیوان از خواب بیدار شده و فعالیت طبیعی ارگان‌های بدن در او آغاز می‌شود.

کارشناسان اعلام کرده اند هنوز به طور واقعی امکان فروبردن انسان در خواب زمستانی وجود ندارد، اما با پیشرفت علم در دهه‌های آینده این آرزو محقق می‌شود.

بسیاری از پژوهشگران در حال تحقیق و بررسی برای اجرایی کردن این فرضیه هستند تا فضانوردان در حین سفر‌های طولانی مدت (از جمله سفربه سیاره مریخ) فضایی بتوانند به خواب زمستانی فرو روند و در مقصد ازخواب بیدار شوند.

الهام از شیوه عملکرد اعضای بدن حیوان‌ها در زمان خواب زمستانی و ارتباطی که بین قلب و سایر اعضای بدن وجود دارد همچنین می‌تواند برای درمان بیماری هایی همچون آلزایمر و یا تروما‌های مغزی که سبب قطع ارتباط سیگنال‌های مغزی می‌شود بسیار مفید باشد.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: