کد خبر: ۱۶۴۷۰۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۰ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۶ - 2017August 30
هنگام تهیه و مصرف قرص‌هایی نظیر سیتالوپرام، سرترالین، نورتریپتیلین و فلوکستین که تحت عنوان داروهای ضد افسردگی شناخته می‌شوند، مهم‌ترین نکته این است که مردم از خرید آنها از وب‌سایت‌ها و کانال‌های تلگرامی خودداری کنند. تنها مرجع معتبر برای تهیه دارو، داروخانه است
شفا آنلاین>سلامت>نایب رییس انجمن داروسازان گفت: مصرف داروهای ضد افسردگی در جهان فرامدرن امروز شایع شده و بر همین اساس مردم باید هنگام تهیه و مصرف آن‌ها ضمن مطالعه بروشور همراه دارو، نکاتی را مد نظر داشته باشند؛ نکاتی که توجه به آنها می‌تواند در تسریع فرایند درمان اثرگذار باشد.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر سید علی فاطمی - داروساز و متخصص داروشناسی، درباره داروهای ضد افسردگی (Anti-depressant) اظهارکرد: هنگام تهیه و مصرف قرص‌هایی نظیر سیتالوپرام، سرترالین، نورتریپتیلین و فلوکستین که تحت عنوان داروهای ضد افسردگی شناخته می‌شوند، مهم‌ترین نکته این است که مردم از خرید آنها از وب‌سایت‌ها و کانال‌های تلگرامی خودداری کنند. تنها مرجع معتبر برای تهیه دارو، داروخانه است.

فاطمی افزود: نکته دیگر اینکه هیچگاه این داروها را بدون نسخه پزشک از داروخانه مطالبه نکنید. مصرف این داروها حتما باید تحت نظر پزشک و با تشخیص و تجویز وی صورت گیرد.

نایب رئیس انجمن داروسازان اضافه کرد: مردم باید توجه داشته باشند که این داروها فقط برای افسردگی تجویز نمی‌شوند. ممکن است پزشک این داروها را برای درمان اضطراب، وسواس، اختلال اشتها، اختلالات قاعدگی(Menstrual disorders) و ... هم تجویز کند. بنابراین نمی‌توان بر اساس بروز علائم مشابه در دیگران و بدون تجویز پزشک، این داروها را برای افراد دیگر توصیه کرد.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که باید مورد توجه مصرف کنندگان این داروها باشد این است که انتظار اثربخشی سریع نباید داشته باشند. ممکن است ۳ تا ۴ هفته طول بکشد تا تاثیر این داروها ظاهر شود، لذا مصرف دارو را قطع نکنید.

وی گفت: درصورتی که اثرگذاری دارو بعد از دو ماه، نمایان نشد و وضعیت بیمار بهتر نشد، حتما به پزشک اطلاع دهید تا در صورت لزوم نوع دارو عوض شود.

فاطمی اضافه کرد: خانواده بیمار باید وی را تحت نظر داشته باشند. در برخی افراد، مصرف این داروها ممکن است میل به خودکشی را افزایش دهد .خصوصا این موضوع در رابطه با جوانان از حساسیت بیشتری برخوردار است.

وی افزود: البته این به آن معنایی نیست که از مصرف داروهای این‌چنینی نگرانی خاصی وجود داشته باشد. این داروها در مجموع طیف اثر خوبی دارند؛ نسبتا ایمن و کم عارضه هستند و قیمت بالایی ندارند.

نائب رئیس انجمن داروسازان ایران در خصوص عوارض مصرف داروهای ضد افسردگی تصریح کرد: به هرحال هر دارویی ممکن است عوارض خاص خودش را به دنبال داشته باشد. تهوع، اسهال، بی‌خوابی و سردرد از جمله عوارض جانبی شایع اغلب این داروها محسوب می‌شود.

این داروساز در پایان تصریح کرد: بارداری(Pregnancy)، ابتلا به بیماری دیگر و مصرف سایر داروها را حتما به پزشک و دکتر داروساز در داروخانه اطلاع دهید.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: