کد خبر: ۱۶۲۱۳۶
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - 2017August 09
دختر نوجوانی با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی، موفق به ساخت یک لنز شده است که روی گوشی هوشمند نصب می‌شود و با کمک یک برنامه ساده امکان تشخیص رتینوپاتی را در بیماران دیابتی فراهم می‌کند
شفاآنلاین>سلامت> دختر نوجوانی با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی، موفق به ساخت یک لنز شده است که روی گوشی هوشمند نصب می‌شود و با کمک یک برنامه ساده امکان تشخیص رتینوپاتی را در بیماران دیابتی فراهم می‌کند.

به گزارش شفاآنلاین، ایده ساخت این فناوری، پس از ابتلای پدر بزرگ دیابتی این دختر نوجوان به رتینوپاتی، در ذهن وی شکل گرفت. زیرا پدر بزرگ او در شهر(City) کوچکی در شرق هند ساکن است و یکی از چالش‌های بزرگ ساکنین آن منطقه تشخیص به‌موقع و صحیح بیماری‌ها است.

او در جریان ساخت این فناوری با متخصصان رشته‌های مختلف از جمله چشم‌پزشکان، متخصصان(experts) اعصاب و همچنین متخصصان آموزش ماشین مشورت کرد.

این دختر نوجوان که کوپاراپو نام دارد با کمک برادر و یکی از همکلاسانش یک شبکه عصبی کانولوشن را به عنوان مغز متفکر سیستم تشخیصی خود انتخاب کردند. این نوع شبکه عصبی در واقع نوعی سیستم یادگیری ماشین است که تصاویر را با دقت بالایی تحلیل می‌کند. سپس از یک مدل شبکه که توسط متخصصان مایکروسافت توسعه یافته بود استفاده کردند و اطلاعات 34 هزار اسکن چشمی را که در بانک اطلاعاتی موسسه ملی سلامت ذخیره شده بود، برای آموزش سیستم مورد استفاده قرار دادند.

پس از پایان کار، سیستم تشخیصی کوپاراپو توانست با دقت یک پزشک متخصص بیماری رتینوپاتی دیابتی و همچنین رگ‌ها و سایر جزئیات اسکن چشم را که معمولا با تزریق مواد فلوروسنت قابل مشاهده هستند، تشخیص دهد. کوپاراپو از ماه اکتبر با بیمارستان چشم‌پزشکی Aditya Jyot در بمبئی همکاری دارد و نمونه‌های اولیه لنز تشخیصی خود را برای این بیمارستان ارسال کرده است.

این لنز ابتدا با استفاده از فلش دوربین گوشی تصویری از شبکیه چشم بیمار تهیه می‌کند و سپس سیستم تشخیصی هوشمند آن با تحلیل تصویر به دست آمده، مواد غیرطبیعی را در چشم بیمار شناسایی و گزارش می‌کند. به اعتقاد متخصصان، این فناوری در موقعیت‌های مختلفی کاربرد دارد و بسیار مقرون به صرفه است.

شبکیه (رتین) در قسمت انتهای کره چشم قرار دارد. نور وارد شده به چشم باعث تشکیل تصویر روی شبکیه می شود. تصویر ایجادشده روی شبکیه به علایم عصبی تبدیل می شود و علایم به وسیله اعصاب بینایی به مغز ارسال می شوند. دیابت باعث آسیب به شبکیه (رتین) و ایجاد رتینوپاتی می شود. رتینوپاتی دیابتی در موارد شدید منجر به نابینایی بیمار می شود.

رتینوپاتی دیابتی (DR) شایعترین بیماری چشمی مبتلایان به دیابت است. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، در حال حاضر بیش از 29 میلیون نفر در آمریکا به دیابت (نوع 1 و 2) مبتلا هستند و دیابت، علت اصلی نابینایی در بیماران مبتلا به دیابت بین سنین 20 تا 74 محسوب می شود. در بیماری رتینوپاتی، رگ های خونی غیر طبیعی جدیدی روی پرده شبکیه رشد می کنند و باعث کاهش بینایی یا نابینایی کامل می شوند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: