کد خبر: ۱۵۸۵۳۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۱۹ تير ۱۳۹۶ - 2017July 10
محمدابراهیم روان‌بخش اظهار کرد: در طرح گوشی پزشکی قابل‌تبدیل قسمت سر گوشی قابلیت تغییر دارد و از این طریق این امکان را به پزشک می‌دهد که با توجه به بیمار و جثه او گوشی را تغییر داده و کیفیت صدا را تنظیم ‌کند.

شفاآنلاین>جامعه پزشکی>محقق دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به منظور کمک به پزشک برای تشخیص بهتر بیماری و تنظیم کیفیت صدا موفق به طراحی و ساخت "گوشی پزشکی قابل تبدیل" شد.

به گزارش شفاآنلاین، محمدابراهیم روان‌بخش، دانشجوی رشته پزشکی مقطع کارآموزی بالینی 2 در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در توضیح طرح خود با موضوع "گوشی پزشکی (استتوسکوپ) قابل تبدیل" اظهار کرد: در طرح گوشی پزشکی قابل‌تبدیل قسمت سر گوشی قابلیت تغییر دارد و از این طریق این امکان را به پزشک می‌دهد که با توجه به بیمار و جثه او گوشی را تغییر داده و کیفیت صدا را تنظیم ‌کند.

وی با اشاره به دلایل انتخاب این موضوع گفت: زمانی‌که در بخش اطفال حین معاینه بیمار با مشکل قلبی با گوشی پزشکی(Stethoscope) خودم که مخصوص افراد بزرگسال بود، در حال سمع بودم که محل سوفل را پیدا کنم در تمام کانون‌های سمع قلب و قفسه سینه سوفل شنیده می‌شد و افتراق آن برایم سخت بود که موضوع را از استاد سؤال کردم. ایشان مرا راهنمایی کردند و گوشی پزشکی اطفال را که دیافراگم آن کوچک‌تر بود، به من دادند. در این لحظه به این نتیجه رسیدم که اگر بتوان سطح دیافراگم را تغییر داد، این مشکل حل خواهد شد و با یک گوشی می‌توان همه را با دقت سمع کرد.

 این محقق افزود: این گوشی باعث افزایش دقت در سمع، کاهش هزینه تحمیل‌شده به پزشک و مراکز درمانی می‌شود. چون یک گوشی تمامی نیازها را برآورده می‌کند و مهم‌تر از آن این است که دقت آن قابل تنظیم است و باعث تشخیص بهتر پزشک می‌شود، درنتیجه می‌تواند نقش مهمی در نظام سلامت ایفا کند.

روان‌بخش با اشاره به وجود برخی از موانع برای اجرای این طرح، گفت: برای جست‌وجو و طراحی به‌خصوص تهیه لوازم اولیه ازنظر مالی حمایتی نداشتم و این خود مانعی در انجام طرحم بود. درصورتی‌که اگر امکانات و حمایت‌های دانشگاه و دولت وجود داشته باشد، طرح‌ها و ایده‌های دیگری را ارائه خواهم داد که در نظام سلامت کشور اثربخش باشد.

وی اظهار کرد: از دانشگاه و دولت انتظار دارم که افرادی را که طرح و ایده نو دارند، موردحمایت قرار دهند و آن‌ها را به ارائه ایده‌های نو و فناورانه که می‌تواند در پیشرفت کشور نقش داشته باشد، تشویق کنند.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، محمدابراهیم روان‌بخش، دانشجوی رشته پزشکی مقطع کارآموزی بالینی 2 در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در دومین همایش و فن بازار ملی سلامت طرح و ایده نوآورانه «گوشی پزشکی (استتوسکوپ) قابل تبدیل» را ارائه و رتبه سوم را کسب کرد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: