به گزارش شفا آنلاین،دکتر باقر لاریجانی با اشاره به برگزاری نشست دبیرخانه کمیته ملی بیماریهای غیرواگیر، گفت: در پی تدوین سند ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و اقداماتی که در راستای اجراییسازی این سند صورت گرفت، از دانشگاههای علوم پزشکی خواسته شد تا با راهاندازی کمیتههای دانشگاهی نسبت به اجرای سند در حیطه تحت پوشش خود برنامهریزی کنند.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، ادامه داد: اغلب دانشگاههای علوم پزشکی کشور، سند دانشگاهی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر را باتوجه به شرایط بومی خود تدوین کردهاند و لازم است برنامهریزی جامعی برای اجرایی سازی این اسناد صورت پذیرد.
لاریجانی افزود: برای ساماندهی و یکپارچهسازی عملکرد کمیتههای دانشگاهی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، پیشنویس اولیه آییننامه کمیتههای دانشگاهی تدوین شده و پس از کسب نظرات همکاران ویرایش نهایی آن جهت اجرا به دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ خواهد شد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه اقدامات زیادی در راستای اجرایی سازی سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر صورت پذیرفته گفت: برنامه ریزی های لازم برای پایش اجرای این سند در سطح کشور صورت گرفته و چک لیست های پایش سند در دانشگاههای علوم پزشکی کشور طراحی شده است.
لاریجانی با تاکید بر لزوم به روزرسانی اسناد سیاستی نظام سلامت گفت: سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر با کسب نظر تمامی صاحبنظران و با احتساب شرایط کشور تدوین شده و به تایید تمامی مراجع بالادستی نظام سلامت نیز رسیده است. بر این اساس ضروری است تا این سند در دورههای زمانی مختلف مورد بازبینی قرار گیرد و با شرایط کشور منطبق شود که این کار در دست اجرا است.
نایب رئیس کمیته ملی بیماریهای غیرواگیر، بیماریهای غیرواگیر را یکی از چالش های اصلی سلامت کشور ذکر کرد و گفت: کشور ما به کادر بهداشتی و درمانی که اشراف کامل به مسائل مرتبط با بیماری های غیرواگیر داشته باشند، نیاز دارد و ضروری است تا مباحث مرتبط با بیماری های غیرواگیر در آموزش دانشجویان علوم پزشکی و همچنین آموزشهای مهارتی این حوزه گنجانده شود.
وی با اشاره به راه اندازی دانشگاه علوم پزشکی مجازی اظهار داشت: این بستر فراهم شده تا دوره های مرتبط با بیماری های غیرواگیر به صورت مجازی در کل کشور ارائه شود. بر این اساس کارگاههایی هم در این زمینه طراحی شده که با همکاری سازمانهای بینالمللی در سطح کشور برگزار خواهد شد.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، نائب رئیس کمیته ملی بیماریهای غیرواگیر گفت: پایلوت طرح ایراپن از چندی پیش در کشور آغاز شده و ارزشیابی این طرح به زودی در برخی دانشگاهها صورت میگیرد. ارزیابی خارجی طرح نیز با همکاری سازمان بهداشت جهانی در دست برنامهریزی است.
وی با بیان اینکه چند چارچوب برای ارائه خدمات در زمینه دیابت، حوادث ترافیکی و عروق کرونری در ذیل سند ملی کنترل بیماریهای غیرواگیر تدوین شده، گفت: پیش نویس چارچوب ملی ارایه خدمت بیماریهای تنفسی نیز در دست تدوین است و به زودی طی جلساتی با ذینفعان سند نهایی خواهد شد.