وی ادامه داد: نکته قابل ذکر این است که تاریخ دقیق این عرضه مشخص نیست.
این مقام مسئول درخصوص اینکه چه شرکت های دیگری آمادگی عرضه اولیه دارند؟ گفت: بررسی هایی در جریان بوده و مسئولیت شرکت در گزارشگری تغییر می کند. برهمین اساس، در حال حاضر و با ورود به تیرماه، شرکت های آماده پذیرش تا گزارش های 3 ماهه را ارائه ندهند ، آماده عرضه اولیه سهام نیستند. از همین رو، «به پرداخت» محتمل ترین شرکتی است که می توان برای عرضه اولیه برای آن برنامه ریزی کرد که سعی می شود برای این عرضه همه جنبه ها در نظر گرفته شود.
طبقه بندی جدید شرکت ها
معاون ناشران و اعضا شرکت بورس در خصوص طبقه بندی جدید شرکت ها هم اظهار داشت: طبق مقررات نهایتا تا پایان اردیبهشت هر سال گزارش نهایی اعلام و به دبیرخانه هیئت پذیرش ارائه می شود. این روند مانند گذشته انجام شده و شرکت هایی که در تابلوها حائز ارتقا هستند پیشنهاد شده اند، شرکت هایی که باید در تابلوها تنزل پیدا کنند نیز معرفی شده اند و تعدادی از شرکت ها هم شرایط حضور و پذیرش در بورس را دست داده اند و پیشنهاد لغو پذیرش برای این گروه ارائه شده است.
حسینی مقدم افزود: معمولا امکان دارد که شرکت هایی که پیشنهاد لغو پذیرش برای آنها صادر می شود، مورد کوچکی را رعایت نکرده باشند. به همین دلیل تعداد شرکت های پیشنهاد شده برای لغو پذیرش زیاد خواهد بود. برای مثال، زمانی که نسبت حقوق صاحبان سهام به سهم دارایی ها به کمتر از حد نصاب تعیین شده برسد، که در حال حاضر 15 درصد است، پیشنهاد لغو پذیرش ارائه می شود.
وی توضیح داد: گاهی این موارد آنقدر جزئی است که ریسک خاصی را به همراه ندارد. به همین دلیل وقتی این پیشنهاد به هیئت پذیرش می رود، این هیئت همه شرکت ها را به صورت جداگانه بررسی می کند و امکان دارد در نهایت تصمیم به اغماض گیرد و شرکت برای مدتی معین در بورس باقی بماند و مورد ذکر شده را اصلاح کند.
این مقام مسئول گفت: یکسری از شرکت ها شامل ماده 141 قانون تجارت هستند و 2 تا 3 سال در این شرایط حضور دارند، قاعدتا حساسیت هیئت پذیرش بر این موضوع بیشتر خواهد بود و امکان سختگیری برای این شرکت ها بیشتر است. با این حال موارد ذکر شده منوط به تصمیم اعضای محترم هیئت پذیرش بوده و ممکن است هیئت پذیرش، شرایط سال جاری بازار را مبنا قرار دهد و بر اساس آن تصمیم گیری کند که تنها شرکت هایی که مشکلات غیرقابل اغماضی دارند لغو پذیرش شوند.
حسینی مقدم با بیان اینکه تعداد ارتقا و تنزل شرکت ها به طور دقیق مشخص نیست، گفت: گزارش در انتهای اردیبهشت ماه تهیه شده ولی هر زمان اطلاعات جدیدی از شرکت ها منتشر شود، به صورت پیوست برای گزارش ارائه می شود. به همین دلیل تعداد دقیق تنزل و ارتقا نیز مشخص نخواهد بود.
حسینی مقدم در پاسخ به اینکه با توجه به آماده بودن گزارش در آخر اردیبهشت ماه چرا هنوز این طبقه بندی بررسی نشده؟گفت: مبنای طبقه بندی ها آخرین صورت های مالی حسابرسی شده شرکت ها است. معمولا روال اینگونه است که تا پایان اردیبهشت صورت های مالی حسابرسی شده منتشر نشده و فقط صورت های مالی حسابرسی نشده در دسترس است.
وی افزود: بنابراین این گزارش بر اساس صورت های مالی حسابرسی نشده تهیه می شود. بر همین اساس، احتمالا یکی از دلایلی که هیئت پذیرش تاکنون به این موضوع ورود نکرده، این است که منتظر صورت های مالی حسابرسی شده است تا بر اساس اطلاعات دقیق تری تصمیم بگیرد.
به گفته وی ، گزارش مورد نظر در حال حاضر در دبیرخانه هیئت پذیرش است و در اولین جلسه ارائه خواهد شد.
اصلاح دستورالعمل پذیرش
معاون ناشران و اعضا شرکت بورس درخصوص اصلاح دستورالعمل پذیرش نیز به بورس پرس گفت: این موضوع به سازمان بورس پیشنهاد شده است. زیرا بحث هایی که در زمینه ارتقا، تنزل و لغو پذیرش مطرح می شود، نیاز به بررسی دقیقتر داشت.
حسینی مقدم تصریح کرد: اگر این اصلاحیه در سازمان تصویب شود، دیگر شرایط ارتقا، تنزل و لغو پذیرش به شرایط نسبی تبدیل می شود. برای مثال، اگر سال قبل وضع همه شرکت ها خوب بود، مبنا میانگین آن وضعیت خواهد بود و اگر بد هم باشد میانگین وضعیت، مبنا خواهد بود. بر این اساس، دیگر شرایط ثابت و بدون انعطاف نخواهد بود. همچنین، این موضوع این امکان را فراهم می کند که طبقه بندی ها به جای سالی یکبار به صورت 6 ماهه و دو بار در سال انجام شود.