به گزارش شفاآنلاین،به یاد داشته باشید که نامنظم شدن حرکات روده که به ندرت در بدن زنان معمولی اتفاق می افتد، عامل اصلی به وجود آورنده مشکل یبوست در بارداری خواهد بود، همانطور که می دانید در حالت عادی، عوامل زیادی مانند رژیم غذایی روزانه، عوارض جانبی داروها، مسمومیت با فلزات سنگین، کم کاری غده تیروئید و اختلالات هورمونی می توانند به وجود آورنده مشکل یبوست در بارداری باشند،
با شروع زندگی یک عضو جدید در داخل رحم زنان، تغییرات زیادی در بدن آن ها صورت می گیرد که اکثر این تغییرات به دلیل بی تجربگی مادران باردار جوان، برای آن ها سخت و طاقت فرسا خواهد بود،یکی از این موارد یبوست در بارداری است. در واقع، هر مادر بارداری در این مرحله زیبا از زندگی خود ممکن است بیشتر از همیشه خستگی را تجربه کند. ولی شما می توانید با انجام برخی کارهای ساده و استفاده از تجربیات بزرگان و اطرافیان از تمام ثانیه های این دوران لذت ببرید. درست است که گفته می شود در دوران حاملگی یک زن، طیف وسیعی از علائم و نشانه های نه چندان مطلوب در بدن او ظاهر خواهد شد، اما هر زن باردار آگاهی قادر خواهد بود تا با دقت کردن در تغذیه روزانه خود و مراقبت بیشتر از سلامت فرزند داخل رحمش، این دوره سخت را برای خود و همسرش لذت بخش و فراموش نشدنی کند و در نهایت، هم فرزندی سالم و قوی به دنیا بیاورد.
در میان همه نگرانی ها و استرس های رایج دوران بارداری، یبوست بارداری یکی از مشکلات شایع این دوره محسوب می شود. در ادامه این مقاله، شما را با مشکل یبوست در بارداری آشنا کرده و آنچه را که شما باید برای درمان و از بین بردن نشانه های معمول یبوست در بارداری خود انجام دهید، برای شما بازگو خواهیم نمود.
علائم بروز یبوست در بارداری:
از
آن جایی که با آغاز دوران بارداری تغییرات زیادی در بدن هر زنی رخ می دهد،
ممکن است پیدا کردن علت آن ها و پیگیری آنچه که در بدن این زنان روی می
دهد، برای مادر باردار و دکتر معالج او کمی مشکل باشد.
به همین
دلیل ما در ادامه این مقاله شما را با برخی از علائم یبوست در بارداری که
ممکن است شناسایی و مقابله با این مشکل، به مادر باردار و دکتر معالج او
کمک کند آشنا خواهیم کرد که مهم ترین این علائم عبارتند از:
• هر حرکت روده و دفع مزاج 1 الی 2 روز فاصله پیش آید، آگاه باشید که دچار یبوست بارداری شده اید.
•
به خاطر داشته باشید که اگر مدفوع شما در دوران بارداری آنقدر سفت و سخت
شده باشد که با دشواری از روده هایتان عبور کند، احتمال دارد که دچار یبوست
در بارداری شده باشید.
• همچنین، زن باردار مبتلا به مشکل یبوست، درد زیادی را در ناحیه شکم خود در حال عبور مدفوع با زور تجربه خواهد کرد.
• فرد مبتلا به یبوست در بارداری، با دفع کم مدفوع باز احساس نفخ "کاملی" را در بدنش احساس خواهد کرد.
•
در نهایت، یادتان باشد که اگر مدفوع زن بارداری طوری سفت و سخت شود که حتی
با خروج از روده ها باعث خونریزی کردن ناحیه رکتوم او شود، حتما دچار
یبوست در بارداری شده است.
کم خونی در دوران بارداری زنان ممکن است باعث سفت شدن مدفوع و یبوست گردد
پیشگیری و بهبود یبوست در بارداری
غذاهای
پرفیبر، مانند غلات سبوسدار و نان، برنج قهوهای، لوبیا، و میوههای تازه
و سبزیجات را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. افزودن چند قاشق غذاخوری
سبوس گندم فرآوری نشده به غلات در صبح و سپس نوشیدن یک لیوان آب میتواند
در بهبود این وضعیت کمک کند؛ اگرچه ممکن است چند روز طول بکشد تا بتوانید
تفاوت را احساس کنید.
مقدار زیادی آب بنوشید – حداقل شش تا هشت لیوان در روز. روزانه یک لیوان آبمیوه به ویژه آب آلو نیز میتواند مفید باشد. برای بعضی افراد نوشیدن مقداری مایع گرم بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب، به حرکت مواد در بدن مفید است.
به طور منظم ورزش کنید. پیادهروی(walking)، شنا، دوچرخه ثابت، و یوگا، همگی در بهبود یبوست به شما کمک کرده و احساس سلامتی بیشتری را در شما ایجاد میکنند.
روده شما به احتمال زیاد بعد از صرف غذا فعال خواهد بود؛ بنابراین، پس از هر وعده غذایی زمانی برای اجابت مزاج اختصاص دهید. به بدن خود گوش کنید. زمانی که احساس میکنید نیاز دارید از سرویس بهداشتی استفاده کنید، هرگز آن را به تأخیر نیندازید.
اگر مولتیویتامینهای دوران بارداری شما شامل دوز زیاد آهن است (و شما نیز کمخونی ندارید)، میتوانید با پزشک خود مشورت کنید و از او بخواهید که آن مکمل دیگری که میزان آهن کمتری دارد، جایگزین کند.
در صورتی که راهکارهای فوق کمکی به بهبود وضعیت شما نکرد، با پزشک خود مشورت کنید و در صورت لزوم از داروهای بدون نسخه یا مسهل استفاده کنید.
در برخی موارد، این عارضه ممکن است علامت مشکل دیگری باشد. اگر شما به یبوست شدید و دردهای شکمی و گهگاه اسهال مبتلا هستید، و یا مخاط و خون دفع میکنید، فوراً با ماما یا پزشک خود تماس بگیرید.
همچنین، فشار آوردن به شکم در هنگام اجابت مزاج یا دفع دردناک، میتواند به بروز یا تشدید هموروئید، که رگهای متورم در ناحیه مقعد هستند، شود.
هموروئیدها ممکن است بسیار دردناک و آزاردهنده باشند، اگرچه به ندرت باعث بروز مشکلات جدی میشوند. در اغلب موارد، اندکی پس از تولد نوزاد از بین میروند. با این حال، اگر درد آن شدید است و دچار خونریزی مقعدی شدهاید، به منظور ارزیابی وضعیت خود با پزشک یا ماما تماس بگیرید.