کد خبر: ۱۵۵۴۶۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۰ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ - 2017June 13
دکتر راضیه حنطوش‌زاده درباره آخرین آمار بیماران هموفیلی، گفت: در حال حاضر ما 10 هزار و 200 بیمار هموفیلی داریم که البته تعدادی از آنها نوع خفیف هستند و دارو نمی‌گیرند، اما تعداد بیماران مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده که دارو دریافت می‌کنند، حدود 9500 بیمار است.

شفاآنلاین>سلامت>کارشناس هموفیلی اداره بیماران خاص وزارت بهداشت بااشاره به مشکلات بیماران هموفیلی در زمینه دسترسی به دارو، گفت: گاهی به دلیل عدم پرداخت به موقع مطالبات بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی توسط بیمه‌ها، خریداری دارو به موقع انجام نمی‌شود البته خوشبختانه در سال جاری مشکلات تامین داروی بیماران هموفیلی،‌ کمتر شده است.

به گزارش شفاآنلاین،دکتر راضیه حنطوش‌زاده  درباره آخرین آمار بیماران هموفیلی، گفت: در حال حاضر ما 10 هزار و 200 بیمار هموفیلی داریم که البته تعدادی از آنها نوع خفیف هستند و دارو نمی‌گیرند، اما تعداد بیماران مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده که دارو دریافت می‌کنند، حدود 9500 بیمار است.

وی با اشاره به مشکلات برخی بیماران هموفیلی در تامین دارو، ادامه داد: در حال حاضر حدود 13 نوع اختلال انعقادی داریم که همه آنها تحت عنوان هموفیلی خدمات دریافت می‌کنند. بر این اساس بزرگترین گروه بیماران هموفیلی فاکتور هشتی‌ها هستند که 4500 نفرند و طی سال‌های اخیر از نظر تامین و دسترسی به دارو مشکل خاصی نداشتند. همچنین حدود 1200 بیمار هموفیلی B داریم که فاکتور 9 مورد نیاز آنها در سال 95 دچار کمبودی یک ماهه شد که خوشبختانه با مساعدت سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت این مشکل رفع شد. درباره سایر بیماران هموفیلی هم مشکل و کمبودی نداشتیم.

چالش بزرگ بیماران هموفیلی

حنطوش‌زاده درباره چالش بیماران هموفیلی در تامین داروهایشان که طی دو سال اخیر رخ داده بود،‌ گفت: آنچه که بیش از همه طی یک یا دو سال گذشته بیماران‌ هموفیلی و به طور کلی حوزه درمان را درگیر کرده است، ورود بحث پرداخت یارانه‌ دارویی از وزارت بهداشت به سازمان‌های بیمه‌گر (insurance organization)بود.

در سال‌های اخیر گاهی شاهد بودیم که بیمارستان‌ها پول خرید داروها و یا حتی برخی تجهیزات غیرفوری را نداشتند، این موضوع در حوزه بیماران هموفیلی هم گاهی بروز یافته بود، حنطوش‌زاده در این باره افزود: بر این اساس گاهی پیش می‌آمد که ما درخواست دارو می‌دادیم و سازمان غذا و دارو هم دارو را تهیه می‌کرد، اما یا به دلیل عدم پرداخت به موقع مطالبات بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی از سوی بیمه‌ها، خریداری دارو به موقع انجام نمی‌شد. یعنی فاکتورهای بیماران هموفیلی در شرکت‌های پخش و واردکننده دارو موجود بود، ‌اما بیمارستان‌ها قدرت خرید نداشتند و یا به دلیل فرآیندهای طولانی تایید نسخ توسط کارشناسان بیمه تحویل دارو به بیمار زمان‌بر می‌شد.

وی همچنین اظهار کرد: بنابراین توجه و مساعدت بیشتر سازمان‌های بیمه‌گر در پرداخت به موقع مطالبات بیمارستان‌ها و همچنین کوتاه کردن فرآیند تایید نسخه و تحویل دارو به بیمار کمک بسیار زیادی را به بیماران هموفیلی می‌کند. البته باید بگویم که خوشبختانه در سال جاری مشکلاتی که در زمینه تامین داروی بیماران هموفیلی ایجاد شده بود،‌  به میزان کمتری گزارش شده و امیدواریم که به تدریج کاملا حل شوند.ایسنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: