کد خبر: ۱۵۵۱۶۱
تاریخ انتشار: ۰۴:۳۰ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - 2017June 11
. تجمع چربی اغلب با مقاومت به انسولین همراه بوده و سبب افزایش خطر دیابت نوع 2 و بیماری قلبی - عروقی می‌شود.
       

در بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) چربی اضافی در کبد افرادی که الکل مصرف نمی‌کنند، تجمع می‌یابد. NAFLD غالباً افرادی را درگیر می‌کند که در دهه 40 و 50 زندگی بوده و به ویژه چاق هستند. این بیماری سبب بروز اسکار و آسیب دائمی و در نهایت نارسایی کبد می‌شود. NAFLD با افزایش تجمع چربی در کبد مشخص می‌شود.


به گزارش شفا آنلاین:تجمع چربی اغلب با مقاومت به انسولین همراه بوده و سبب افزایش خطر دیابت نوع 2 و بیماری قلبی - عروقی می‌شود. اگرچه رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع با بروز NAFLD مرتبط است، چگونگی تاثیر غذاهای چرب بر تغییرات کبد به خوبی مشخص نیست. به دلیل افزایش شیوع چاقی، پیش‌بینی می‌شود که در آینده نزدیک NAFLD دلیل عمده برای پیوند کبد باشد. در جوامع غربی NFALD 30-20 درصد افراد و 90 درصد افراد مبتلا به چاقی بیماری‌زا را مبتلا می‌کند.
به تازگی محققان مطالعه‌ای را طراحی کردند تا به این سوال پاسخ دهند که چگونه دریافت زیاد چربی اشباع می‌تواند روی حساسیت به انسولین و سایر مارکرهای متابولیسم اثر گذارد. در این مطالعه 14 فرد سالم و بدون اضافه وزن شرکت کردند. به افراد مقداری چربی (روغن پالم یا نخل) که معادل یک وعده غذایی بود، داده شد. نتایج نشان دهنده افزایش سریع در تجمع چربی و تغییر در متابولیسم کبدی بود. همچنین میزان تری‌گلیسرید، مقاومت به انسولین و گلوکاگون (هورمونی که سبب افزایش میزان قند خون می‌شود) افزایش یافت. حساسیت به انسولین در کل بدن 25 درصد کاهش یافت. حساسیت به انسولین کبد 15 درصد و حساسیت به انسولین بافت چربی 34 درصد کاهش یافت. تری‌گلیسرید کبد 35 درصد افزایش یافت. مصرف چربی‌های اشباع به سرعت سبب افزایش ذخیره چربی کبد، متابولیسم کبد و مقاومت به انسولین می‌شود. این روند توسط تنظیم بیان ژن کبدی که می‌تواند منجر به بروز NAFLD شود، همراه می‌شود.سپید
منبع: Your Doctor

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: