کد خبر: ۱۴۹۶۵۱
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 2017April 24
استئوآرتریت شایع‌ترین نوع التهاب مفاصل است و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از جمله حدود 30 میلیون نفر در ایالات متحده را تحت تاثیر قرار داده است.
شفا آنلاین:نخستین مطالعه انجام‌شده در نوع خود نشان می‌دهد، میان مصرف چربی‌های حیوانی و افزایش خطر ابتلا به استئوآرتریت ارتباط وجود دارد.

به گزارش شفا آنلاین:استئوآرتریت شایع‌ترین نوع التهاب مفاصل <Arthritis>است و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از جمله حدود 30 میلیون نفر در ایالات متحده را تحت تاثیر قرار داده است. این بیماری به صورت آهسته باعث تجزیه غضروف‌ها (که به عنوان سپر بین مفاصل عمل می‌کنند) می‌شود. با از بین رفتن غضروف ها، مفاصل متورم، سفت و دردناک می‌شوند. این بیماری با گذشت زمان بدتر می‌شود. استئوآرتریت می‌تواند هر قسمتی از بدن را تحت تاثیر قرار دهد، اما اغلب در زانو، لگن، دست و ستون فقرات رخ می‌دهد.

این بیماری مفاصلی را که اغلب مورد استفاده شخص بوده یا سنگین‌تر هستند، بیشتر درگیر می‌کند و باعث تجزیه مداوم غضروف این نواحی می‌شود که در نهایت منجر به استئوآرتریت می‌شود.
برخی از عوامل خطر شناخته‌شده برای آرتروز وجود دارد؛ به عنوان مثال، معمولا افراد مسن‌تر بیشتر تحت تاثیر این بیماری قرار می‌گیرند. احتمال وقوع این بیماری در زنان بیشتر از مردان است. صدمات مفصلی قبلی و تغییر شکل استخوان‌ها نیز احتمال ابتلا به بیماری را افزایش دهد.
دیگر عامل خطر شناخته شده برای آرتروز چاقی است؛ تا حدی به دلیل وارد شدن فشار اضافی به مفاصل هنگام حمل وزن بیشتر از حد. البته این ارتباط بین اضافه وزن و آرتروز کمی پیچیده‌تر است.
گروهی از محققان دانشگاه تکنولوژی کوئینزلند و دانشگاه کوئینزلند جنوبی در استرالیا، اخیرا بررسی‌هایی را پیرامون ارتباط بین چربی و بروز استئوآرتریت انجام داده‌اند.
این مطالعه نشان داد که آنتی‌اکسیدان‌ها و دارو‌های ضد کلسترول ممکن است سرعت پیشرفت آسیب مفصل در ارتباط با اسید‌های چرب موجود در مواد غذایی مانند روغن و کره را کاهش دهند. این گروه به طور خاص تاثیرات رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب اشباع و کربوهیدرات‌های ساده را بر استئوآرتریت بررسی کردند. این اجزای غذایی معمولا در فست‌فود‌ها و غذاهای دارای چربی‌ و کربوهیدرات بالا یافت می‌شوند.
این مطالعه نشان می‌دهد رژیم غذایی تاثیر بیشتری نسبت به استفاده از مفاصل بر ابتلا به استئوآرتریت دارد. رژیم غذایی حاوی 20 درصد چربی‌های اشباع‌شده و کربوهیدرات‌های ساده، باعث ایجاد تغییرات مشابه استئوآرتریت در زانو می‌شود. به نظر می‌رسد استفاده بلند‌مدت از چربی حیوانی، کره و روغن پالم موجب تضعیف غضروف می‌شود. با این حال، جایگزینی چربی حیوانی با لوریک اسید که در روغن نارگیل یافت می‌شود، اثر متضادی دارد و علائم زوال غضروف و سندروم متابولیک را کاهش می‌دهد.
رژیم‌های غذایی حاوی مشتقات اسید پالمتیک مشتق‌شده از روغن پالم یا استئاریک اسید مشتق‌شده از روغن‌های حیوانی، احتمال ابتلا به سندرم متابولیک و استئوآرتریت را افزایش می‌دهد.سپید
منبع: MNT
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: