شفا آنلاین>سلامت>رییس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به ضرورت آگاهسازی اقشار مختلف جامعه از چگونگی پیشگیری از ابتلا به هپاتیت C و B، گفت: افراد 20 تا 40 سال بیشترین مبتلایان این بیماری در کشور هستند.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر سیدموید علویان در حاشیه نشست علمی هپاتیت C در ایران که به میزبانی یزد در حال برگزاری است، اظهار کرد: هپاتیت B از جمله ویروسهایی بوده که از دیرباز در کشور ایران وجود داشته و شیوع این بیماری قبلا در جامعه ایران بیش از سه درصد و در برخی از نقاط کشور بیش از پنج درصد بوده است.
وی با بیان این که هپاتیت B از جمله علل مهم تنبلی کبد است، گفت: خوشبختانه با واکسیناسیون هپاتیت B از سال 1373 و ارتقاء سطح آموزش در این حوزه، عملا این بیماری در کشور رو به کاهش رفته است.
رییس شبکه هپاتیت ایران در ادامه با اشاره به این که در حال حاضر میزان شیوع ابتلا به هپاتیت زیر دو درصد است، افزود: متأسفانه علی رغم این که آمار این بیماری در استانهای کشور کاهش یافته است، میزان مبتلایان در دو استان سیستان و بلوچستان و گلستان بالای دو درصد استاندارد است.
علویان با بیان این که استان یزد از جمله استانهایی است که میزان شیوع هپاتیت B در آن از میانگین کشوری کمتر است، تصریح کرد: در حال حاضر میانگین شیوع این بیماری در کشور زیر دو درصد است.
دکتر سیدموید علویان جلوگیری از بروز موارد جدید در حوزه هپاتیت را از جمله اقدامات در دستور کار شبکه هپاتیت ایران عنوان کرد و گفت: واکسیناسیون، آموزش جامعه و کاهش بار بیماری از جمله راهکارهای تعیین شده برای جلوگیری از شیوع هپاتیت B در کشور است.
وی هپاتیت c را از دیگر انواع ویروسهای موجود در کشور دانست و خاطرنشان کرد: خوشبختانه در حال حاضر درمان این بیماری تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی است. بیماری هپاتیت C بیشتر در کسانی که اعتیاد تزریقی و سابقه تزریق خون قبل از سال 1375 دارند، دیده میشود.
وی آرایشگاههای غیر بهداشتی، تاتو غیر بهداشتی و خالکوبیهای غیر بهداشتی را از دیگر راههای ابتلا به هپاتیت C عنوان کرد و افزود: آموزش سطح جامعه و آگاهسازی افراد از راههای جلوگیری از ابتلا به این ویروس است و نقش مهمی در کاهش مبتلایان به هپاتیت c ایفا میکند.
وی در پایان با بیان این که مردان بیشتر از زنان در خطر ابتلا به هپاتیت C و B هستند، گفت: ریشه کن کردن هپاتیت C تا سال 1404 یکی از برنامههای شاخص شبکه هپاتیت ایران است.
رییس شبکه هپاتیت ایران خاطرنشان کرد: در حال حاضر قریب به یک میلیون و چهارصد هزار نفر مبتلا به هپاتیت Bو 200 هزار نفر هم مبتلا به هپاتیت C هستند.
نشست علمی هپاتیت C در ایران به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی یزد با حضور رییس شبکه هپاتیت ایران و عضو فرهنگستان علوم پزشکی کشور، اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و متخصصان رشتههای مرتبط در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد برگزار شد.