همیشه مصرف پاستاها به ورزشکاران توصیه میشود و گفته میشود که قبل از ورزش پاستا مصرف کنید. پاستاها از کربوهیدراتهای پیچیده تشکیل شدهاند و انرژی بدن را در طولانی مدت تأمین میکنند. بنابراین ورزشکاران قبل از جلسات ورزشیشان به مصرف آن علاقه نشان میدهند و با این حال باید بدانید که پاستاهای تهیه شده از آرد سفید شاخص گلیسمی بالاتری از پاستاهای تهیه شده از آرد کامل دارند و این شاخص زمانی که پاستاها به مدت طولانی پخته میشوند افزایش مییابد. اگر میخواهید پاستا را به صورت سالم میل کنید از انواع کامل و نیمه کامل آن را استفاده کرده و آنها را به مدت زیاد نجوشانید.
پوست کندن میوهها یا آب پز کردن سبزیجاتی مانند هویج و غیره جزو عادت همه برای مصرف این مواد غذایی است. اما برای دریافت ویتامینها و مواد معدنی آنها بهتر است که با پوست مصرف شوند چون اکثر مواد مغذی آن در پوست یا نزدیکترین لایه به پوست قرار دارند. علاوه بر این نباید این مواد غذایی را به مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید و ترجیحاً آنها را به صورت بخارپز آماده کنید. پختن زیاد و طولانی مدت مواد معدنی و ویتامینهای میوه ها و سبزیجات را از بین میبرد.
خیلی از افراد عادت دارند از هر روغنی برای پخت و پز استفاده کنند. اما تنها برخی روغنها قابل پخت هستند. برخی روغنها را نباید داغ کرد و صرفاً باید به صورت خام مصرف شوند.
قبل از استفاده باید در خصوص شیوه مصرف آنها اطلاعات کسب کنید. البته برخلاف باورهای رایج روغن زیتون کم چربتر از دیگر روغنها نیست و نباید آن را بیرویه مصرف کرد؛ در واقع کالری همهی روغنها یکسان است.
نان در بین مواد غذایی نشاستهای جا دارد. با این حال کالری آن کمتر از مواد نشاستهای دیگر مانند برنج و پاستاها است. بنابراین میتوان به جای 100 گرم پاستای پخته، 40 گرم نان مصرف کرد. البته همه نانها ارزش غذایی یکسانی ندارند. نانهای صنعتی حاوی قند و همچنین افزودنیها هستند. نانهای سفید از آرد تصفیه شده تهیه شدهاند و شاخص گلیسمی بالایی دارند. لازم است در انتخاب و خرید نان دقت شود. نانهای سبوسدار مصرف کنید. یادتان باشد که نان برخلاف آنچه گفته میشود به خودی خود باعث چاقی نمیشود. بلکه کره، مربا و انواع مواد غذایی چربی که با نان مصرف میکنید چاق کننده هستند.