روزنامههای مصری لحظه به لحظه گزارش این سفر را منتشر میکردند. گروه کاملا از سوی نیروهای امنیتی محافظت میشد و ما واقعا احساس دیپلمات بودن میکردیم
.شفا آنلاين- ماجرای گردشگری ایرانیان در سرزمین فراعنه این روزها حواشی بسیار پرحاشیه شده است.
چه کسانی بعد از 34 سال، اولین گردشگران ایرانی مصر بودند؟ مخالفان مصری و رسانه هایشان، آنها را حداقل گردشگر نخواندند. اما روایتی که خودشان دارند، چیز دیگری است.
ایسنا سراغ تعدادی از این گردشگران رفته است و پرسیده کیستند و آنجا چه کرده اند؟
در این گزارش با لیدر این تور، یکی از گردشگران که گفته وکیل دادگستری است و یک دامپزشک گفت و گو شده است.
بخش هایی از این گزارش را بخوانید؛
1- رقیه حاتمیپور، مجری این تور گردشگری: آنها گردشگران واقعی بودند، گروهی 43 نفره شامل خانوادههایی همراه با 9 کودک که تخصص بیشتر اعضای گروه هم پزشکی بود. در میان این گروه از وکیل پایهی یک دادگستری گرفته تا پزشک، دامپزشک و تاجر حضور داشتند، چیزی برخلاف تصور رسانههای مصری و سلفیها که مدعی شدند این گروه، نفوذیهای سپاه پاسداران بودند.
2- محمود قُمشال، وکیل پایه یک دادگستری: از سال 83 همراه یکی از دوستانم سفرهایی را به مقاصد تاریخی و باستانی آغاز کردیم و تا به حال به استرالیا، آمریکای جنوبی، آفریقای جنوبی، اروپا و آسیای جنوب شرقی رفتهام و همیشه دوست داشتم به مصر هم بروم. روز 10 فروردین سوار هواپیمای کوچکی شدیم که از مصر آمده بود. تور شامل 43 نفر بود و حدود 30 صندلی جای خالی وجود داشت. مقصد شهر «آسوان» در منتهیالیه رود نیل بود که از آنجا سفر مصر را با کشتی کروز روی رود نیل آغاز کردیم.
- مردم کوچه و بازار در مصر وقتی متوجه میشدند ما از ایران آمدهایم تعجب میکردند؛ اما رفتار خیلی خوبی با ما داشتند.
- درست است که ما با ویزای گروهی به مصر وارد شدیم، ولی محدودیت در این سفر اصلا مسألهی اصلی ما نبود، چون رفته بودیم آثار تاریخی این کشور را ببینیم، برای همین با برنامه تور حرکت میکردیم. ضمن آنکه به دلیل همراهی نیروهای امنیتی بهخاطر احتمالاتی که نسبت به وقوع برخی تنشها داده میشد، در طول سفر اصلا احساس ناامنی نکردیم.
- ما یک شب و دو روز در قاهره بودیم، در شرایطی که شبکهی الجزیره اعلام کرده بود، ایرانیها نمیتوانند به قاهره وارد شوند. دوست داشتیم رأسالحسین(ع) و مسجد زینبیه را هم در قاهره ببینم؛ ولی بهدلیل احتمالهایی که دربارهی وقوع ناامنی در آن منطقه داده میشد، ما از دور این اماکن را زیارت کردیم.
- روزنامههای مصری لحظه به لحظه گزارش این سفر را منتشر میکردند. گروه کاملا از سوی نیروهای امنیتی محافظت میشد و ما واقعا احساس دیپلمات بودن میکردیم.
- در مصر از نظر سیاسی خیلی درباره این سفر شلوغکاری شد. روزهای آخر که در قاهره بودیم، خانهی حافظ منافع ایران را محاصره کردند و در فرودگاه نیز تجمع کرده بودند و نمیخواستند اجازهی ورود به فرودگاه قاهره را به ما بدهند و ما مجبور شدیم از فرودگاه «اسکندریه» به ایران پرواز داشته باشیم.
- (درباره هزینه بیش از دوهزار دلاری) این مبلغ واقعا برای کشوری مانند مصر مناسب است، چون سفر به کشوری مثل تایلند که واقعا تمدن و تاریخ خاصی ندارد، تقریبا به همین اندازه تمام میشود. در عین حال، تور ما به مقصد مصر کاملا تشریفاتی و با خدماتی کامل برگزار شد.
3- حمیدرضا نصیریان، دامپزشک که این گروه را با همسر و کودکش همراهی میکرد: سالها شوق دیدن مصر را داشتیم، واقعا کشوری دیدنی است و سفر به آن کاملا نظر من و خانوادهام را تأمین کرد. در این سفر اصلا احساس ناامنی یا استرس نکردیم. با مردم عادی در کوچه و بازار بدون هیچ مشکل و تنشی صحبت میکردیم و آنها هم خیلی از حضور ما استقبال میکردند.
- واقعا حرفهایی که پشت سر این تور و گردشگران آن در مصر و رسانههای آن زده شد، اهمیتی ندارد. اگر هم اسکورت امنیتی شده بودیم یا محدودیتهایی وجود داشت یا اماکنی مانند رأسالحسین و مسجد زینبیه از برنامه حذف شد، درک میکنیم که فقط برای حفظ آسایش و تأمین امنیت گروه بود. به هر حال ما نخستین گردشگران ایرانی بودیم که بعد از 34 سال قطع بودن روابط، به مصر رفتیم و قطعا حساسیتهایی وجود داشت.
- در گروه ما هیچ مقام امنیتی دیپلمات ایرانی یا نیروهای نظامی حضور نداشتند و حرفهایی که در اینباره زده شد، واقعا تعجببرانگیز است