به گزارش شفا آنلاین، لیلا صدقی درباره طرح بهداشت و دهان که توسط وزارت بهداشت شروع شد، اظهارداشت: در این طرح سعی میشود در اقصی نقاط کشور و روستاهای دور خدمات دندانپزشکی به مردم ارائه شود.
وی افزود: اما واقعیت این است که در حال حاضر ۳۰ هزار دندانپزشک اعم از ۲۵ هزار نفر دندانپزشک عمومی و ۵ هزار نفر دندانپزشک متخصص در کشور وجود دارد و به جرأت میتوان گفت از این تعداد حداقل ۹۵ درصد آمادگی دارند که در مطبهای خود درمانهای پیشگیرانه انجام دهند.
این دندانپزشک عمومی ادامه داد: اگر برنامهای تدوین شود که هر دندانپزشکی یک تا دو روز در ماه بتوانند به صورت رایگان بیماران را ویزیت کنند آنها این موضوع را با دید باز قبول خواهند کرد.
صدقی، با اشاره به اینکه آموزشها شرکتی شده است بیان داشت: شرکتهای وارد کننده تجهیزات مثل ایمپلنت یا کامپوزیتهای زیبایی مبادرت به آموزش خصوصی میکنند که طبق آئین نامه وزارت بهداشت این اجازه را ندارند و فقط باید برای معرفی محصول خود میتوانند کلاس ۲ ساعته برگزار کنند.
وی اظهار کرد: اما در حال حاضر روزانه پیامکهای زیادی مبنی بر دورههای جامع ایمپلنت یا زیبایی دریافت میکنیم که توسط شرکتهای مختلف برگزار میشود، البته وزارت بهداشت قول داده است که جلوی اینگونه شرکتها و آموزشهای غیرمدون را بگیرد.
رئیس یازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران بیان داشت: وظیفه آموزش قطعاً با دانشکدهها است اما زمانی که دانشجویان فارغ التحصیل میشود به دلیل اینکه دندانپزشکی کار عملی است نیاز هست که دورههای تکمیلی را بگذرانند بطوریکه در آمریکا نیز دورهای یک ساله به نام ای ایی جی دی برای کسب مهارت و اعتماد به نفس دندانپزشکان در کلینیک برگزار میشود.
صدقی تصریح کرد: در ایران این امکانات در دانشگاهها هنوز وجود ندارد و مسئولیت آموزش بعد از دانشکدهها بر عهده انجمنهای علمی است و ما در انجمن دندانپزشکی ایران دورههای جامع کوتاه مدت در رشتههای ان دو، ایمپلنت، زیبایی و غیره داریم که به صورت دورهها ۲ تا ۳ ماهه بوده و هر ۳ ماه یکبار تکرار میشود.