شفا آنلاین :انسان همیشه با مشکل ترمیم بخش هایی از بدن که به دلیل تصادف یا بیماری از دست رفته اند روبرو بوده است. دندان ها به دلایل گوناگون همچون رسیدگی ، شکستگی ناشی از ضربه، بیماری های مادرزادی و ضایعات رشدی تکاملی ممکن است بخش یا بخش هایی را از دست داده باشند در این موارد دندان ها به دو علت اصلی نیاز به بازسازی، ترمیم و یا جایگزینی خواهند داشت ارائه زیبایی و بازسازی عملکرد دندان ها .
سید منوچهر هاشمی جراج - دندانپزشک گفت: انتخاب آمالگام یا کامپوزیت به عنوان ماده ترمیمی مناسب، بستگی دارد به اندازه و شکل حفره ایجاد شده در دندان از نظر استحکام مورد نیاز برای بهتر باند شدن روی آن.
وی افزود: آمالگام دندانی آلیاژ جیوه و یک یا چند فلز دیگر همچون نقره و مس است که در ترمیم دندان های خلفی استفاده می شود.
هاشمی با بیان اینکه علت مقبولیت آن، راحتی کاربرد، هزینه نسبتا کم، مقاومت به سایش و عدم جذب باکتری ها به سمت خود میباشد گفت: بحث هایی در مورد وجود جیوه در آمالگام، امکان آزاد شدن آن در دهان و اثرات مضر آن مطرح شده است، اما تحقیقات ثابت کرده اند که استفاده از آن برای کاربرد در انسان خطرناک نیست و میتواند در ترمیم دندان ها به کار رود.
وی اظهارداشت: در بعضی کشورها مانند کشورهای شمال اروپا کاربرد آن به دلیل مشکلات زیست محیطی و چگونگی دفع بقایای آن منع شده است. ماده ترمیمی دیگر رزین کامپوزیت می باشد که از جنس پلیمر است.ماده ای همرنگ دندان که در نواحی قدامی و خلفی به کار می رود.
هاشمی یادآور شد:این ماده در مواردی که زیبایی هدف اصلی ترمیم دندان باشد کاربرد دارد این ماده دارای انواع مختلفی است به طوریکه بعضی از کامپوزیت های دندانی، بیشتر برای بازسازی زیبایی در دندان های قدامی مناسبند و ویژگیهای مکانیکی و استحکام بالایی ندارند اما برخی دیگر دارای استحکام بالایی هستند و می توانند در نواحی خلفی دهان برای بازسازی ساختار از دست رفته دندان خلفی به کار روند و در برابر سایش تاحدود زیادی مقاومت کنند./س