به گزارش شفا آنلاین،دکتر علی اصغر پیوندی درباره میزان مطالبات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: متاسفانه مشکلی که همه دانشگاههای علوم پزشکی و از جمله دانشگاه شهید بهشتی با آن مواجهند، مطالبات جدی ما از سازانهای بیمهگر است. به طوریکه ما حدود 550 میلیارد تومان از سازمانهای بیمهگر پایه طلب داریم و نزدیک به 250 میلیارد آن مربوط به سازمان تامین اجتماعی است.
تأخیر در پرداخت مطالبات بیمارستانها و تاثیر منفی در ارایه خدمات
وی با تاکید بر لزوم پرداخت هر چه سریعتر مطالبات بیمارستانها از سوی سازمانهای بیمهگر، افزود: چرا که تاخیر در پرداخت مطالبات در روند ارائه خدمتمان تاثیر بسیار منفی گذاشته است. به طوریکه از طرفی نمیتوانیم به همکاران پزشک و پرسنل زحمتکش بابت عملکردی که داشتند، در هفت و هشت ماه گذشته پولی پرداخت کنیم و از طرف دیگر با شرکتهای دارویی مواجهیم که از آنها دارو خریدیم، اما نمیتوانیم به آنها پولی پرداخت کنیم. چرا که از بیمهها پولی نگرفتهایم.
سیکل معیوب بدهیها
پیوندی با بیان اینکه این موضوعات سیکل معیوبی را ایجاد کرده است که در ارائه خدمت و اجرای صحیح طرح تحول سلامت ما را دچار مشکل کرده است، افزود: بر این اساس امیدورایم با کمک دولت و نگرش صحیحتر و مطلوبتر سازمانهای بیمهگر این اتفاق نامبارک اصلاح شود و ما بتوانیم راه برونرفتی برای این موضوع پیدا کنیم.
وی درباره چگونگی پرداخت کارانه به پرسنل بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار کرد: ما در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تا فروردین 95 کارانه را به تمام پزشکان پرداخت کردهایم و حتی تا پایان اردیبهشت ماه 95 نیز کارانه پرسنل غیرپزشک را پرداخت کردهایم. چرا که فکر میکنیم ممکن است وضعیت مالی پرسنل حاد باشد و آن را زودتر پرداخت کردیم.
پیوندی ادمه داد: حتی در برخی بیمارستانها کارانه را تا خرداد ماه امسال هم پرداخت کردهایم. بنابراین درست است که از سایر دانشگاهها از نظر پرداخت کارانه جلوتریم، اما شش تا هفت ماه تاخیر در پرداخت داریم که این موضوع تاثیر زیادی روی عملکرد پرسنل میگذارد.
عامل سومی که متوقف شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به اینکه طرح عامل سوم که قرار بود با واسطه بانک رفاه جهت تسریع در پرداخت مطالبات بیمهها فعال شود، چقدر کارساز بود، اظهار کرد: طرح عامل سوم و تعیین بانک رفاه به عنوان عامل سوم کمک زیادی به ما کرد. به طوریکه توانستیم 60 درصدهایی را که تعیین شده بود، تا اواخر سال 94 دریافت کنیم.
پیوندی افزود: هر چند که 40 درصدها باقی ماند و آن را به ما ندادند. البته به هر حال این طرح فرصتی بود که ما از آن استفاده کردیم هرچند که شرایط خیلی مطلوبی نداشت، اما در هر صورت کمک کرد. البته در حال حاضر طرح عامل سوم هم به دلیل کمبود منابع راهش بسته شده و ما با انبوه بدهیهایی مواجهیم که به جاهای مختلف و از جمله به شرکتهای دارویی داریم. به طوریکه گاهی رویمان نمیشود اینها را بگوییم.
وی تاکید کرد: بنابراین از یک سو به شرکتهای دارویی بدهکاریم و از طرفی با سازمان بیمهگری مواجهیم که هر چه تلاش کرده و با آنها تعامل میکنیم تا پولی به ما پرداخت کنند، اما این کار را انجام نمیدهند.
"تولیت" بدون در اختیار داشتن ابزار اجرایی معنایی ندارد
پیوندی در پاسخ به سوال درباره بحث تجمیع بیمهها، گفت: طبق سیاستهای کلی نظام سلامت که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده، تولیت بیمهها باید در نهایت به وزارت بهداشت بازگردد. در عین حال باید توجه کرد که تولیت بدون در اختیار داشتن ابزار اجرایی، معنا ندارد.
بیمهها راهی پیدا کنند و پولمان را بدهند
وی ادامه داد: اصلا ما میگوییم در حال حاضر بیمهها سرجای خودشان باشند، اما راهی پیدا کنند که پول ما را بدهند. در سازمانهای بیمه گر بویژه در سازمان تامین اجتماعی باید اقدامی شود تا ما بتوانیم طلبهایمان را دریافت کنیم و نباید یک سوال انحرافی دیگر را در اذهان شکل دهیم که آیا تجمیع بیمهها خوب است یا بد. بلکه آنچه اکنون اهمیت دارد، این است که بدهی بیمارستانهای وزارت بهداشت را پرداخت کنند. چرا که عدم پرداخت این مطالبات واقعا ما را اذیت میکند. در عین حال تاکید بر تجمیع بیمهها هم حرفی منطقی است.
وی همچنین اظهار کرد: البته تا کنون با تلاشی که دانشگاه و پزشکان کردند، ارائه خدماتمان دچار مشکل جدی نشده، اما نمیدانم با ادامه این وضعیت چه اتفاقی میافتد و اگر اتفاق نامناسبی رخ دهد، بیمهها باید پاسخگوی آن باشند.ایسنا