شفا آنلاین :سرپرست وزارت بهداشت، موضوع سهمیه بندی دارو در کشور را نادرست خواند و گفت: دارو به میزان کافی در حال سفارش دادن است و نیازی به سهمیهبندی نیست
سرپرست وزارت بهداشت:
دارو سهمیه بندی نمی شود
شفا آنلاین :سرپرست وزارت بهداشت، موضوع سهمیه بندی دارو در کشور را نادرست خواند و گفت: دارو به میزان کافی در حال سفارش دادن است و نیازی به سهمیهبندی نیست.
دکتر محمد حسن طریقت منفرد امروز در حاشیه دومین جشنواره حاکمیت خدمات بالینی که در مرکز همایشهای رازی برگزار می شود گفت: ارز دارو به مرور در حال تخصیص است البته این کار زمان می برد.
وی در پاسخ به سئوالی درباره برخی ادعاها مبنی بر زمین ماندن داروهای وارداتی در گمرک، اظهارداشت: دارو در گمرک بر زمین نمانده است. گمرک در این زمینه اعلام آمادگی کرده و به سرعت هم داروهای وارداتی را ترخیص میکند.
سرپرست وزارت بهداشت همچنین درباره احتمال فعال شدن ناصرخسرو به دلیل برخی کمبودهای دارویی، افزود: در حال حاضر کمبود دارویی که باعث اختلال شده باشد را نداریم. یکی دو مورد کمبود داشتیم که یا داروهای مربوطه وارد کشور شده و یا در حال وارد شدن است.
طریقت منفرد در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره افزایش قیمت دارو نیز گفت: قیمت و هزینههای دارو محاسبه شده و حاشیه سود آن نیز تعیین شده است. در تعیین قیمت دارو، گروههای متعددی مشارکت دارند.
وی درباره اخباری مبنی بر سهمیه بندی داروها، ادامه داد: هنوز به آنجا نرسیدهایم که بخواهیم داروها را سهمیه بندی کنیم. دارو به میزان کافی در حال سفارش دادن است و نیازی به سهمیهبندی نیست.
وی همچنین در باره واگذاری داروخانههای بیمارستانی به افراد غیر داروساز، گفت: سالهاست که مدیریت داروخانهها واگذار میشود، اما بالاخره این داروخانهها، مدیریت و تعیین تکلیفشان با بیمارستان است.
طریقت منفرد در پاسخ به سئوالی درباره چرایی استفاده ایران در تعیین تعرفههای درمان از کتاب کالیفرنیا، گفت: تعیین تناسب قیمتهای خدمات، امری بسیار پیچیده است و تنها یکی دو شرکت در دنیا توانایی تعیین تناسب این قیمتها را دارند و مابقی کشورها از قیمتهای تعیین شده توسط این دو شرکت استفاده میکنند و متناسب با امکانات اقتصادی و فرهنگ کشورشان، ضریب ها را تغییر میدهند.
وی همچنین درباره برنامه حاکمیت خدمات بالینی در بیمارستانها، گفت: اگر این موضوع اکنون به صورت 100 درصد ضرورتش به چشم نمیخورد، اما بستر خوبی است برای اجرای طرحهای تکمیلی که در اداره بیمارستانها خواهیم داشت. ما میخواهیم بیمارستانها فعال تر شوند، برای پزشکان انگیزه بیشتری ایجاد کنیم، به آنها اعتماد کنیم، اختیارات را تفویض و از آنها مسئولیت بخواهیم.