شفا آنلاین:پزشکان توانستند 85 کودک را که به بادام زمینی حساسیت داشته درمان کرده و تحولی اساسی در زندگی این کودکان ایجاد کنند با این حال پزشکان معتقدند هنوز زود است که این روش در سطح وسیع بکار گرفته شود.
به گزارش شفا آنلاین، از منابع خبری ، پزشکان از روشی موسوم به حساسیت زدایی استفاده کردند و در نتیجه 84 درصد کودکانی که در آزمایش بالینی شرکت کرده بودند توانستند پس از شش ماه روزانه پنج بادام زمینی بخورند بدون آنکه دچار واکنش حساسیتی یا نوع شدید آن شوک آنافیلاکتیک شوند.
در واقع پزشکان با این روش سیستم ایمنی کودکان مبتلا را آموزش دادند. آنها ابتدا مقادیر بسیار کم بادام زمینی را که سیستم ایمنی به آن واکنش نشان نمی داد به کودکان دادند تا به تدریج آستانه تحمل آنها را برای این ماده حساسیت زا بالا ببرند.
مبتلایان به آلرژی بادام زمینی باید این سرنگ تزریق فوری را که حاوی اپی نفرین است همیشه همراه داشته باشند.
این روش درمانی ابتدا با معادل یک هفتادم پروتئین موجود در یک دانه بادام زمینی شروع شد.
کودکانی که در این کارآزمایی بالینی شرکت داشتند هر دو هفته یکبار به بیمارستان مراجعه می کردند تا زیر نظر پزشکان مقدار بیشتری بادام زمینی به آنها داده شود.
مبتلایان به حساسیت به بادام زمینی در انگلیس باید مچ بند مخصوص داشته باشند که حاوی اطلاعات ضروری و نوع بیماری شان است.
علاوه براین باید روی بسته بندی تمام محصولات غذایی درج شود که آیا حاوی بادام زمینی یا مواد مشابه هستند یا نه.در صورتی که واکنشی ظاهر نمی شد آنها تا دو هفته بعد در خانه مصرف همان مقدار بادام زمینی را ادامه می دادند.
دکتر پاملا اوان یکی از محققان این پژوهش می گوید ˈاین تحقیق وسیع اولین تحقیقی از این دست در دنیاست که به نتایجی چنین مثبت رسیده است.ˈ
او تاکید می کند که افراد نباید خود اقدام به چنین کاری کنند و این کار باید در مراکز درمانی و زیر نظر متخصصان انجام گیرد.
دکتر اندرو کلارک یکی از پژوهشگران گفت: ˈمرحله بعدی این است که این روش را در دسترس بیماران قرار داد که البته نیازمند بودجه است، برای استفاده از مراکز تخصصی با پرسنل کارآزموده و تولید بادام زمینی با بالاترین کیفیت.ˈ
لنا باردن دختر یازده ساله ای که در این آزمایش شرکت کرده بود می گوید هر دو هفته یکبار باید به بیمارستان می رفتم و ˈبعد از یک سال توانستم پنج دانه بادام زمینی بخورم بدون هیچ واکنش حساسیتی.ˈ
محققان می گویند با اینکه اصول نظری برای درمان تمام آلرژی ها یکسان است اما نمی توان گفت آیا این روش در مورد دیگر حساسیت های غذایی هم به نتایجی چنین مثبت منجر می شود یا نه.
این تحقیق با استقبال پزشکان و پژوهشگران روبرو شده است اما برخی از آنها نیز نگرانی هایی را ابراز کرده اند.
پروفسور بری کی از بخش آلرژی و ایمنی شناسی بالینی امپریال کالج لندن می گوید: ˈموضوعاتی که هنوز به قوت خود باقی هستند این است که این نتایج تا چه مدت پایدار می مانند و دیگر اینکه این نتایج مثبت ممکن است باعث شود مبتلایان احساس امنیت کاذب پیدا کنند.ˈ
او می گوید مسئله دیگر این است که مصرف مداوم بادام زمینی با این که واکنش حساسیتی کامل در افراد بهبود یافته ایجاد نمی کند، اما می تواند بطور بالقوه عوارض جانبی مثل التهاب مری ایجاد کند.
حساسیت به بادام زمینی در برخی افراد سیستم ایمنی واکنش شدیدی به پروتئین بادام زمینی نشان می دهد که می تواند خفیف یا شدید باشد. واکنش شدید که به آن شوک آنافیلاکتیک می گویند بسیار خطرناک است و می تواند منجر به مرگ شود.
بادام زمینی در میان حساسیت های غذایی بیشتر از همه ممکن است این واکنش شدید و خطرناک را تولید کند.
ک/س
ایرنا