به گزارش شفا آنلاین،سفاره، میان خانوادههای ایرانی یکی از ملزومات پرمصرفی است که چون روزانه و به دفعات استفاده میشود باید به بهداشت آن رسیدگی شود.پس باهم به بررسی انواع سفره و چگونگی رعایت بهداشت آن و انتخاب بهترین نوع آن که برای سلامت ما مضر نباشد می پردازیم:
- پارچهای
- پلاستیکی
- انواع نایلونی یکبار مصرف
انواع پلاستیکی آن به دلیل قابلیت تمیز شدن سریع با دستمال مرطوب و نم پس ندادن و عدم جذب رطوبت و آلودگی از کف زمین در اولویت قرار دارد که البته باید هنگام خرید، استفاده و نگهداری از آن نکاتی را رعایت کرد.
هنگام خرید سفره پلاستیکی، انواعی را که از مواد نو تهیه شده یعنی فاقد بوی نامطبوع و ذرات ریز پراکنده سیاهرنگ باشد و رنگ روشن و شفافی دارد انتخاب کنید.
- سفره های پشت کرکدار که گرد و خاک و آلودگی کف زمین را به خود میگیرد،
- انواعی که نقوش برجسته داشته و آلودگیها را در خود نگه میدارد
- سفرههایی که پشت و روی آن بسختی قابل شناسایی است
پس از خوردن غذا سطح سفره را با یک دستمال غیرنایلونی نمدار تمیز کنید و تا زمانی که سطح سفره رطوبت دارد آن را جمع نکنید. در صورتی که سفره بواسطه مواد غذایی چرب و مرطوب کثیف شده باشد باید آن را با آب گرم و مواد شوینده بشویید و در آفتاب خشک کنید.
برخی افراد سفره را به صورت لولهای تا میکنند. با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده با سطح داخلی تماس پیدا کرده و آلوده میشود. باید ابتدا دو سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید.
سفره یکبار مصرف، خوب و بد دارد.استفاده از سفرههای نایلونی یکبار مصرف برای مراسم مهمانی و پیکنیک گزینه مناسبی است.سفرههای یکبار مصرف موجود در بازار دو نوع تکلایه از جنس پلیاتیلن و دولایه از جنس پلیاتیلن و کاغذ هستند که اگر دارای نام و نشان کارخانه تولیدکننده، مجوز بهداشت و پروانه ساخت و علامت استاندارد باشند و از مراکز معتبر خریداری شوند معمولا برای سلامت آسیبزا نخواهند بود.
اما باید بدانید آن دسته از سفرههایی که مرکب نقوش سطح آن به آسانی و با سایش دست جدا و دست را رنگی میکند میتواند براحتی به مواد غذایی نیز انتقال یافته و بخصوص در تماس با نان داغ به دلیل رطوبت ایجاد شده از بخار آن سریعتر شروع به فعل و انفعالات مضر شیمیایی کند. مرکب چاپ سفرههای یکبار مصرف حاوی سرب و فلزات سنگینی همچون کادمیوم و آرسنیک هستند که در صورت تجمیع درازمدت در بدن میتوانند باعث بروز بیماریها و مشکلات عدیدهای در مصرفکننده شود.
به گفته صاحبنظران، برای تولید سفرههای یکبار مصرف، کربن و پلیمر را با یکدیگر مخلوط کرده و در نهایت پس از انجام فرآیندی سفره یکبار مصرف تولید میشود که کربنات آن میتواند به بروز مشکلاتی در معده منجر شده و عوارضی از قبیل ریزش مو،کوتاهی قد و تبعات منفی دیگر داشته باشد. در نتیجه بهتر است از سفرههای یکبار مصرف گهگاه و در مواقع ضرورت استفاده کنید و برای حمل نان از سفرههایی که لایه محافظ پارچهای دارند استفاده کنید.