شفا آنلاین: پیر چشمی ناشی از افزایش سن، به دنبال تغییراتی خاصی نظیر تاری دید و اذیت شدن هنگام مطالعه ایجاد می شود.
دکتر مهران مسعود ناصری - فوق تخصص جراح شبکیه چشم - در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب افزود: بر اثر پیر چشمی محور بینایی فرد تغییر پیدا می کند و به همین علت نوری که باید در شبکیه بیفتد به درستی نمی افتد و در نهایت موجب می شود که فرد نتواند اجسام را به درستی ببیند و تشخیص دهد.
وی همچنین ادامه داد: برای اصلاح دید بیمار، پزشک از عینک استفاده می کند تا نور درست بر شبکیه بیفتد ضمن اینکه باید دانست سن ابتلا به پیرچشمی بستگی به طرز زندگی- نوع شغل- نوع تغذیه و ویتامین هایی که فرد در طول عمر استفاده کرده است دارد.
وی با بیان این که معمولأ مردان درصد ناچیزی بیشتراز زنان به پیر چشمی مبتلا می شوند بیان کرد: زیرا آنان بیشتر در محیط بیرون و درمعرض آفتاب قرار دارند و بیشتر از چشم هایشان کار می کشند.
این چشم پزشک تأکید کرد: مصرف سبزیجات تازه و تیره نظیر کلم بروکلی- اسفناج و به ویژه فلفل دلمه (سبز و زرد) که هزار برابر هویج ویتامین A دارد برای حفظ سلامت شبکیه چشم از اهمیت خاصی برخوردار اند.
وی تأکید کرد: بر اساس یک بررسی در کشور امریکا مشخص شد گوجه کبابی برای حفظ سلامت شبکیه چشم از خواص بسیاری برخوردار است ضمن این که نباید از کندن پوست سوخته و سیاه رنگ گوجه برای جلوگیری از ابتلا به سرطان غافل شد.
دکتر مسعود ناصری هشدار داد: قرار گرفتن در معرض نور شدید آفتاب و مطالعه کردن در نور کم منجر به پیرچشمی زودرس می شود . همچنین استفاده مکرر از رایانه علاوه بر خشکی چشم منجر به پیر چشمی هم می شود.
وی توصیه کرد: افراد تا حد امکان باید به تلویزیون نزدیک ننشینند زیرا تا فاصله یک متری اشعه پرتاب می کند و بهتر است در مواجهه با آفتاب از عینک های آفتابی استاندارد استفاده کنند.
فوق تخصص و جراح شبکیه چشم اظهار کرد: یکی از عادت های خوبی که افراد باید آن را تقویت کنند ورزش های چشمی است که با انجام آنها خون رسانی، تغذیه و متابولیسم دستگاه بینایی تقویت می شود.
این چشم پزشک در ادامه گفتگو با خبرنگار شفا آنلاین یادآور شد: اصلاح سبک زندگی- دوری از محیط های آلوده و غبار آلود- استفاده از سبزیجات تازه در کنار هر وعده غذایی- تأمین ویتامین های مورد نیاز چشم از جمله E-A-C-D – استفاده از مکمل ها( برای سنین بالاتر) و اجتناب از کار زیاد با کامپیوتر برای داشتن چشم هایی سالم و به تأخیر انداختن ابتلا به پیر چشمی خالی از لطف نیست.
وی با بیان این که مراقبت از چشم ها برای حفظ سلامت آنها از اهیمت خاصی برخوردار است افزود: خوشبختانه با توجه به آموزش هایی که داده می شود و از طرفی افزایش مصرف سبزیجات و بهبود وضعیت تغذیه ابتلا به پیر چشمی کاهش یافته و به طور معمول ابتلا به آن از سنین 40تا 45 سالگی به بعد آغاز می شود.
همچنین گفتنی است افرادی که نکات مذکور را رعایت نکنند در سنین پائین تر نیز به پیر چشمی مبتلا می شوند.