شفا آنلاین>سلامت>در فصل گرما با علائمی چون اسهال ، تهوع ، تب ، سرگیجه و... زیاد رو به رو میشویم .چرا که در تابستان مصرف میوه و سبزیجات بیشتر توصیه می شود اما اگر این میوه و سبزیجات خوب ضدعفونی نشود باعث بروز بیماری های گوارشی شدیدی می شود .
به گزارش
شفا آنلاین، دکتر
همایون واحدی ، فوق تخصص گوارش و کبد بیان کرد : احتمال
مسمومیت به دنبال مصرف میان وعدههایی مانند بستنی، چیپس، آب میوه و ...
که از دست فروش ها تهیه می شود، بیشتر است. در مجموع در مسمومیت با هر
علتی لازم است که غذاها با حجم کمتر و در دفعات بیشتری مصرف شود. همچنین
مصرف مایعات زیاد در مسمومیتهای غذایی توصیه می شود.
وی در ادامه
بیان کرد : مسمومیتهای غذایی به ویژه پس از مصرف فست فودها و غذاهای حاوی
مواد نگهدارنده با علائمی چون تهوع، استفراغ و یا دل پیچه و اسهال همراه
هستند ،این افراد از مایعات بیشتر استفاده کنند و استفاده خودسرانه بیمار
از آنتی بیوتیک ها برای درمان مسمومیت غذایی ناشی از عوامل ویروسی کاملا
اشتباه است و حتما زیر نظر پزشک باید مصرف شود .
این فوق تخصص گوارش
و کبد توصیه جدی را نسبت به مصرف آبمیوه های دست ساز کنارخیابان ها بیان
کرد: آب زرشک ،آب آلبالوهای دست سازی که در گوشه و کناره خیابان ها به فروش
میرسد به هیچ وجه بهداشتی نبوده و اکیدا از مصرف این آبمیوه های غیر
بهداشتی خودداری کنید .
وی در مورد رفلاکس معده گفت: مصرف غذاهای
چرب ، انواع سس ها و... که باعث رفلاکس معده میشود ، حدود 30 – 40 % از
مردم را درگیر کرده است و بسیار شایع شده است .این افراد رفلاکس معده را
جدی بگیرند زیرا ممکن است دچار سرطان بشوند .افرادی که درگیر رفلاکس معده
هستند غذاهای سبک مصرف کنند و تا حد امکان به جای مصرف غذاهای پخته هنگام
شام از نان و پنیر و هندوانه استفاده کنند که بسیار برای این افراد مفید
است .
این فوق تخصص گوارش و کبد با تاکید بر مصرف زیاد سبزی و میوه
در فصل تابستان گفت: لازم است میوه و سبزیجات قبل از مصرف با مواد شوینده و
ضد عفونی کننده، شسته شوند در غیر این صورت اگر میوه و سبزیجات صحیح شسته
نشود مسمومیت های شدیدی را به دنبال دارد .
وی در ادامه گفت: در
اغلب موارد عدم رعایت بهداشت مواد غذایی و دست آلوده، مهم ترین علت بروز
مسمومیت است . در مسمومیت های غذایی نیز به هیچ وجه مصرف آنتی بیوتیک توصیه
نمی شود. در درمان این بیماری نیز مصرف مایعات زیاد و غذاهای سالم کم حجم
بسیار موثر است و در صورت برطرف نشدن بیماری پس از گذشت دو تا سه روز و یا
دل درد شدید در این بیماری، باید با نظر پزشک دارو مصرف کرد.
وی،
گرمازدگی را از دیگر بیماری های شایع فصل تابستان عنوان کرد و گفت: در
گرمازدگی باید بیشتر به پیشگیری فکر کرد؛ چرا که گرمازدگی شدید، خیلی
خطرناک است. به همین دلیل استفاده از پوشش مناسب و مصرف مایعات کافی به
منظور جبران آب بدن در شرایط گرما بسیار لازم است. عدم مصرف آب کافی در
گرما می تواند به گرمازدگی و در موارد شدید حتی به نارسایی کلیه و اندام
های حیاتی بدن منجر شود.
این فوق تخصص گوارش با بیان این که یبوست
نیز ممکن است به دلیل استرس های مسافرت، عدم دسترسی به سرویس های بهداشتی
و عدم دسترسی به میوه و سبزیجات بروز کند گفت: به منظور جلوگیری از یبوست
در فصل تابستان لازم است مایعات، میوه و سبزیجات زیادی با رعایت شرایط
بهداشتی مصرف شود.
رعایت نکردن مسایل بهداشتی در تهیه و مصرف
موادغذایی و به خصوص بیدقتی در نگهداری صحیح موادغذایی در منازل مهمترین
عامل بروز مسمومیتهای غذایی است و گرمای هوا این موضوع را تشدید میکند
.مواد غذایی مانند گوشت، مواد لبنی، انواع سسها، کنسروها و... از جمله این
مواد هستند.