شفا آنلاين -عضو شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه نباید رابطه پزشک و بیمار را به واسطه برخی کلیگوییها خدشهدار شود، اظهار کرد: در این میان برخی حرکات ناپخته و به دور از انصاف میتواند این اعتماد را که سالهای سال برای ایجاد آن تلاش شده است، مخدوش کند. انتشار اسامی پزشکان متخلف به صورت غیرشفاف ارمغانی جز تشویش اذهان عمومی نخواهد داشت
به گزارش شفا آنلاين ،دکتر داریوش طاهرخانی در واکنش به انتشار لیست پزشکان زیرمیزی بگیر از سوی رسانهها گفت: فصلالخطاب قانون است و در حوزه بهداشت و درمان قوانینی مترقی داریم، اما متاسفانه شاهد هستیم که در ادوار مختلف بسته به سلیقه دولتمردان، قوانین یاد شده، به طور کامل اجرا نشدهاند.
وی افزود: باید دقت داشت که آحاد جامعه پزشکی افراد متخلفی نیستند، بلکه بسیاری از پزشکان ما در اقصی نقاط کشور با کمترین امکانات مشغول ارائه خدمت به مردم هستند. آنها نه تنها حق و حقوق قانونی خود را دریافت نمیکنند بلکه برای ادامه درمان نیازمندان از هیچ مساعدتی نیز دریغ نمیکنند و معدود تخلفات صورت گرفته از جانب کسانی است که به لباس پزشک درآمده اند و وارد جامعه پزشکی شده اند تا خود را در پشت چهره پاک پزشکی پنهان کنند. این افراد قطعا اگر وارد هر صنف دیگری نیز میشدند به تخلف خود ادامه میدادند.
عضو شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه نباید رابطه پزشک و بیمار به واسطه برخی کلیگوییها خدشهدار شود، اظهار کرد: در این میان برخی حرکات ناپخته و به دور از انصاف میتواند این اعتماد را که سالهای سال برای ایجاد آن تلاش شده است، مخدوش کند.
طاهرخانی ضمن تاکید بر اینکه تعرفه های غیرواقعی در کشور، گردش اقتصادی نظام سلامت را مخدوش کرده است، افزود: هر چند متولیان امر با اعلام تعرفه های غیر واقعی و عدم تامین منابع مالی برای کاهش سهم پرداختی مردم در هزینه های سلامت به تکالیف قانونی خود عمل نکرده اند اما این موضوع توجیه تخلفات احتمالی نیست و باید در این میان با افرادی که از خطوط قرمز تعرفه عبور کردهاند و اعمال مغایر قانون انجام دادهاند، برخورد جدی صورت پذیرد.
وی تاکید کرد: بهتر بود به جای اینکه انتشار این اسامی از سوی رسانهها صورت پذیرد، برخورد با این پزشکان در صورت اثبات تخلف از طریق طی مسیرهای قانونی خودش دنبال میشد.
عضو شورای عالی نظام پزشکی با بیان اینکه وزارت بهداشت باید به تکلیف قانونیاش عمل کرده و افراد متخلف را به سازمان نظام پزشکی معرفی کند تا سازمان نیز بتواند براساس وظایف ذاتی و قانونی خود رسیدگی به این امر را در دستور کار خود قرار دهد، اظهار کرد: انتشار اسامی پزشکان متخلف به صورت غیرشفاف ارمغانی جز تشویش اذهان عمومی نخواهد داشت.
طاهرخانی در ادامه به طرح یک پرسش اساسی پرداخت و گفت: اینکه چرا وزارت بهداشت در طول سالیان مختلف نسبت به معرفی و برخورد با پزشکان زیرمیزی بگیر عملکرد شفافی نداشته و تنها هرازچندگاهی با کلی گویی ارقامی را به صورت پراکنده تحت عنوان زیرمیزی اعلام نموده است و هیچوقت حاضر به معرفی آنها به نظام پزشکی نشده است، پرسشی است که قطعا پاسخ به آن پرده از بسیاری از ناگفتههای حوزه سلامت برخواهد داشت.
وی ضمن تاکید بر ضرورت حفظ شان و حرمت جامعه پزشکی اظهار کرد: ما در همه اصناف شاهد موارد معدودی از تخلف بودهایم که البته قابل تعمیم به همه آنها نیست. قطعا قانونگذار محل رسیدگی و برخورد به همه تخلفات را مشخص کرده است و باید در مسیر قانونی اصلاحات صورت گیرد.
انتشار لیستسیاه پزشکان بازی با آبرو جامعه پزشکی است
عضو هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ انتشار لیست سیاه پزشکان را بازی با آبرو جامعه پزشکی دانست و گفت: این پزشکان به کشور خود علاقه دارند و به مردم خود خدمت میکنند و انجام اینگونه اقدامات تنها به معنای از دست دادن این اساتید است.
دکتر ایرج خسرونیا رییس جامعه متخصصان داخلی در واکنش به انتشار اسامی 14 پزشک به عنوان زیرمیزی بگیر از سوی برخی رسانه ها و سایتها، گفت: بنده همه این 14 پزشک را میشناسم. هیچکدام از این افراد پول اضافی از بیمار دریافت نکردهاند. برخی از این پزشکان نوابغی هستند که اعمال جراحی نادر را انجام میدهند و اگر این افراد در داخل کشور اقدام به انجام این اعمال نکنند، بیمار باید به خارج از کشور عزیمت کرده و هزینههای هنگفتی بابت درمان بپردازد.
وی با بیان اینکه جالب است یکی از این پزشکان که نامش در این فهرست قرار گرفته است، حدود دو سال است که در ایران زندگی نمیکنند، اظهار کرد: همچنین دو یا سه تن از این پزشکان اعمال آنچنانی در ماه انجام نمیدهند.
عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه چند نفر از وزارت بهداشت و مجلس به بیمارستانها رفته و به صورت تصادفی و رندومی پروندههای بیمارانی را که اعمال جراحی با قیمتهای نسبتا بالایی برایشان انجام شده را بیرون کشیدهاند گفت: پس از آن با بیماران تماس گرفته و از آنان سوال کردهاند که از این پزشکان شکایتی دارند یا خیر؟ هیچکدام از این بیماران از پزشکانشان شکایت نداشتند.
وی با اشاره به تعرفه های غیرواقعی نیز اظهار کرد: علاوه بر این اعمال جراحی که انجام شده، بسیار حساس و حیاتی بودهاند. به عنوان مثال یکی از این پزشکان برای انجام عمل جراحی پیوند دست بیش از هشت ساعت در اتاق عمل زمان صرف کرده و بابت انجام عملی که در آمریکا 80 هزار دلار هزینه دارد، حدود 1500 دلار دریافت کرده است. این مبالغ در قبال خدماتی که این پزشکان ارائه دادهاند، چندان بالا نیست.
عضو هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ ضمن تاکید بر اینکه درآمد هیچ کدام از این 14 پزشک میلیاردی نیست، گفت: این پزشکان افراد بعضا برجستهای هستند که اعمال جراحی را برای برخی افراد که توان مالی ندارند، رایگان انجام میدهند و حتی در خیریهها مشغول ارائه خدمت هستند.
خسرونیا انتشار فهرست سیاه پزشکان را بازی با آبرو جامعه پزشکی دانست و گفت: این پزشکان به کشور خود علاقه دارند و به مردم خود خدمت میکنند و انجام اینگونه اقدامات تنها به معنای از دست دادن این اساتید است.
عضو شورای عالی نظام پزشکی در پاسخ به اینکه طریقه صحیح برخورد با افراد متخلف جامعه پزشکی باید چگونه باشد، گفت: معتقدم اگر پزشکی در حق بیمارش اجحاف میکند، باید با او برخورد کنیم. علاوه بر این محاکم قضایی و سازمان نظام پزشکی مسئول رسیدگی به شکایات بیماران هستند و میتوانند حقوق بیماران را استیفا کنند.