کد خبر: ۱۲۰۲۰۵
تاریخ انتشار: ۰۶:۱۵ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - 2016August 22
شفا آنلاین>حوادث پزشکی>کمپین بزرگ واکسیناسیون برای محافظت از میلیون‌ها نفر علیه تب‌زرد در آنگولا و جمهوری دمکراتیک کنگو آغاز می‌شود.
به گزارش شفا آنلاین،سازمان جهانی بهداشت و سایر شرکا این هفته یکی از بزرگ‌ترین کمپین‌های واکسیناسیون را در 2 کشور آنگولا و جمهوری دمکراتیک کنگو به‌راه می‌اندازند. تب‌زرد که به‌تازگی شیوع پیدا کرده است، تا‌به‌حال بیش از 400 نفر را کشته و هزاران نفر را بیمار کرده است.

       سازمان با همکاری وزارتخانه‌های بهداشت این دو کشور، 56 نهاد جهانی را برای واکسیناسیون تب‌زرد بیش از 14میلیون نفر در 8هزار نقطه بسیج کرده است. شیوع این بیماری در محل‌های متراکم، شهری و مناطق مرزی صعب‌الوصول برنامه واکسیناسیون را با مشکلاتی خاص روبه‌رو کرده است. تا این زمان در آنگولا 13میلیون نفر و در جمهوری کنگو بیش از 3میلیون نفر این واکسن را دریافت کرده‌اند و برپایی این کمپین برای توقف همه‌گیری آتی امری ضروری است.

تصور می‌شود برخی مناطق هنوز در معرض خطر بالای همه‌گیری باشند و قرار است کمپین پیشگیری در کینشازا، پایتخت کنگو و در طول مرز 2646 کیلومتری این کشور با آنگولا اجرا گردد. کمپین واکسیناسیون پیشگیرانه هدفش ایجاد سد حفاظتی برای مردمی است که تصور می‌شود در خطر شدید ابتلا به عفونت قرار دارند، بعد از آن مسوولان می‌خواهند جلوی گسترش بالقوه بیماری و نیز همه‌گیری فعلی را بگیرند. از جمعیت 10میلیونی کینشازا فعلا تنها 2میلیون واکسینه شده‌اند و بیم آن می‌رود که با انتقال محلی ویروس و ایمنی پایین جمعیت این همه‌گیری کشنده به سایر نقاط شهری هم گسترش یابد.

روشی نو برای حفاظت هرچه‌بیشتر
       باتوجه به ذخایر اندک واکسن تب‌زرد و اینکه تولید واکسن دست‌کم 6 ماه طول می‌کشد، سازمان جهانی بهداشت در حال صحبت با وزارتخانه‌های بهداشت دو کشور است تا برنامه‌ کمپین را با یک‌پنجم دوز معمول ادامه دهند. با این روش یک ایمنی کوتاه‌مدت برای مردم ایجاد می‌شود و افراد بیشتری امکان ایمنی را دارند.

       این روش، معروف به دوز کوچک، بعد از آن از طرف «گروه مشاوران استراتژیک کارشناسان ایمنی سازمان جهانی بهداشت » پیشنهاد شد که بررسی شواهد نشان دادند دوزهای کمتر واکسن قادر است افراد را دست‌کم 12 ماه یا حتی بیشتر دربرابر بیماری مصون نگاه دارد. دوز کوچک نمی‌تواند مردم را برای مسافرت‌های بین‌المللی آماده کند، اما قادر است آنها را در همه‌گیری بیماری مصون بدارد و از گسترش بیشتر تب‌زرد جلوگیری کند. ویلیام بریا، مدیر واحد کنترل بیماری‌های اپیدمیک سازمان، می گوید: «قلب این اقدام محافظت عده‌ای بیشتر تا حد ممکن است. باتوجه به منابع کم باید این واکسن را با دقت به کار ببریم.»

پایه‌های کمپین بزرگ
       سازمان جهانی بهداشت و شرکای دیگر شامل پزشکان بدون مرز، صلیب سرخ جهانی و یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) همکاری نزدیکی را شروع کرده‌اند تا بتوانند اهداف کمپین را تحقق بخشند.

       گوی، اتحاد واکسن، تاکنون امکان دسترسی به 19میلیون دوز واکسن را برای این دو کشور تا ژانویه سال جاری فراهم کرده است و برای کمپین پیش‌رو هم در کار تدارک ذخیره‌ای بزرگ است. شرکای دیگر ازجمله «کودکان را نجات دهید» و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده مسوولیت دادن کارشناس و پشتیبانی را برعهده گرفته‌اند.

       به‌طورمعمول، برپا کردن یک کمپین واکسیناسیون 6-3 ماه زمان می‌برد، اما این کمپین باید در اسرع وقت برپا شود تا امکان انتقال بیماری تا پیش از فصل باران‌های موسمی از میان برود. پیرا می‌گوید: «برای واکسینه کردن 8میلیون نفر در کینشازا هر تیم باید در روز هزاران نفر را واکسینه کند.»

       برای این کار، تقریبا 3/17میلیون سرنگ و 41هزار درمانگر و داوطلب نیاز است. بیش از 500 خودرو باید ذخایر و تیم‌ها را در بیش از 8هزار محل در کینشازا و مرز آنگولا و جمهوری کنگو جابه‌جا کنند.

نیازهای فوری
       کمپین واکسن کینشازا وابسته به واکسن‌های اهدایی دولت برزیل است که توسط بیومنگوئینهوس، موسسه تکنولوژی ایمینوبیولوژیکال، تهیه شده است. برای اطمینان از تزریق دوز درست واکسن درضمن باید 10میلیون سرنگ اختصاصی 1/0میلیگرم خریداری و فرستاده شود. مسوول پشتیبانی و لجستیک سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: «این مقدار سرنگ در بازار وجود ندارد و باید آنها را سفارش بدهیم. این کار به‌طور معمول 2 ماه طول خواهد کشید. با توجه به وضعیت فوق‌العاده کارخانه‌های تولیدکننده سرنگ کار خود را سرعت داده‌اند تا بتوانند سرنگ‌ها را در زمان مناسب به ما برسانند.» قرار است 3/17میلیون سرنگ با حجمی حدود 700 مترمکعب با هواپیما به کنگو فرستاده شوند، بعد از آن محموله باید در گمرک کشور ترخیص شود، کاری که معمولا هفته‌ها به درازا می‌کشد. برای ترخیص سریع‌تر سرنگ‌ها سازمان با دولت کنگو همکاری نزدیکی را آغاز کرده است.

دمای مناسب و آموزش
       برای آنکه واکسن کارایی خود را از دست ندهد باید از زمان تولید تا رسیدن به فردی که قرار است واکسینه شود، در دمای 6-2 درجه سیلیسیوس نگهداری شود. بدون دسترسی به برق و سوخت برای کار کردن ژنراتورها در بخش بزرگی از کینشازا، یخچال از چالش‌های بزرگ طرح به‌حساب می‌آید. برای غلبه بر این مشکل، تیم‌ها به 115هزار بسته یخ مجهز می‌شوند. برای آموزش هزاران درمانگر و داوطلب سازمان جهانی بهداشت دستورالعمل‌ها و مواد آموزشی را تدوین کرده است. درمانگران در کینشازا باید برای تزریق دوز کوچک واکسن به مردم آموزش ببینند.

 در هفته‌های منتهی به کمپین، جماعات باید از اهمیت این امر آگاه شوند. سازمان، یونیسف و سایر شرکار درگیر علاوه بر مواد خاص آموزشی، دستورالعمل‌ها و منابعی را برای تیم‌های کشوری، درمانگران اجتماعات و داوطلبان تهیه کرده‌اند تا به کمک آنها بتوانند بهتر با مردم ارتباط برقرار کنند. تیم‌های اجرایی به زبان‌های محلی صحبت می‌کنند و کانال‌های مورداطمینان محلی، مقامات مذهبی و رهبران سیاسی امکان ارتباط بهتر را ایجاد می‌کنند. به این ترتیب امید می‌رود بزرگ‌ترین کمپین واکسیناسیون آفریقا بتواند با موفقیت سد راه تب‌زرد شود.
WHO


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: