کد خبر: ۱۱۹۵۹۴
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - 2016August 17
شفا آنلاین>حوادث پزشکی> شرکت داروسازی انگلیسی گلاسکو‌اسمیت‌کلاین (GSK) با همکاری شرکت تکنولوژیک آمریکایی «آلفابت» به‌دنبال شناخت توانایی‌های بالقوه بیوالکترونیک هستند.
به گزارش شفا آنلاین، این دو شرکت عظیم با سرمایه‌گذاری میلیونی، همزمان نگاهی جامع به تحقیقات و اطلاعات و آمار دارند. با جست‌وجویی گذرا در فضای مجازی پی می‌بریم که منابع متنوعی از بیوالکترونیک به عنوان علمی نوین نام می‌برند.

سرمایه‌گذاری 45 میلیون یورویی
       گلاسکواسمیت‌کلاین (GSK) از سال 2012 مطالعه و تحقیق را روی پزشکی بیوالکترونیک آغاز کرده و با سرمایه‌گذاری 45 میلیون یورویی همگان را از سراسر جهان به همکاری فراخوانده و در سال 2013 نیز برای تشویق محققین برای تلاش در این زمینه، جایزه‌ای یک میلیون دلاری تخصیص داده است. شرکتی که از همکاری گلاسکواسمیت‌کلاین (GSK) و شرکت آلفابت (یکی از شرکت‌های اقماری گوگل) ایجاد شده، «گالوانی بیوالکترونیک» نام دارد.

تعریف دقیق پزشکی بیوالکترونیک چیست؟
       «در پزشکی بیوالکترونیک ابزار ظریف و مینیاتوری قابل کاشت در بدن انسان، به‌کار می‌رود که می‌توانند سیگنال‌های الکتریکی داخل بدن را کنترل کنند یا تغییر دهند، برای مثال، کنترل ارسال سیگنال الکتریکی به شش‌ها برای شناسایی گرفتگی راه‌های تنفسی. این دستاورد می‌تواند برای بیماران مبتلا به آسم امیدبخش باشد. ابزاری بسیار ظریف روی مسیر عصبی قرار می‌گیرد و با کنترل پیام‌های ارسالی می‌تواند علایم دیابت و آرتروز را کاهش دهد. «کریس فام»، مدیرعامل شرکت گالوانی، هدف اول این شرکت را پیدا کردن راه‌حل برای بیماری‌های مزمن می‌داند.

امید به ثمربخشی بیوالکترونیک در درمان بیماری‌های سیستم عصبی مثل پارکینسون و آلزایمر چه اندازه است؟
       «ابتدا باید بتوانیم مدارهای پیچیده مغزی را باز و ساده کنیم تا دقیقا دریابیم که با چه چیزی مواجهیم و چگونه آن را حل کنیم، پس راهی دراز پیش روی ماست. مسلما در بیماری‌هایی که اندام هدف پیام الکتریکی مشخص است کار بسیار آسان‌تر و پرنتیجه‌تر است.»

بدین ترتیب می‌توانیم بگوییم که بیوالکترونیک نوعی پزشکی شخصی‌سازی شده است. آیا می‌توانیم این روش را با ویرایش ژنتیکی انسان مقایسه کنیم؟
       «تصحیح ژنتیکی پرچمدار علوم نوینی است که به درمان شخصی‌سازی شده معروف است. با استفاده از روش ویرایش ژن مثلا می‌توان DNA نوزاد را قبل از تولد با تکنیک CRISPR_Cas9 تغییر داد و از ابتلای او به بسیاری از بیماری‌های ژنتیکی جلوگیری کرد. روش‌های موجود در پزشکی بیوالکترونیک، علیرغم وجود اندکی شباهت، بسیار متفاوت هستند. پتانسیل پزشکی بیوالکترونیک در ثبت سیگنال‌های الکترونیک و بروز واکنش مناسب و به‌موقع به این پیام‌ها بسیار بالا است. البته این فرآیند برگشت‌پذیر است و می‌توانیم هر زمان که خواستیم آن را غیرفعال کنیم، اتفاقی که در ارتباط با ویرایش ژنتیکی غیرممکن است.»

شرکت شما در ارتباط نزدیک با گوگل است، نقش این غول اینترنتی در این زمینه چیست؟
       «شرکت اینترنتی گوگل دیرزمانی است که علاقه‌ خود را به مسایل مربوط به سلامت و درمان نشان داده است. در زمینه همه‌گیری آنفلوآنزا با استفاده ازاطلاعات گوگل در باب جابه‌جایی جمعیت می‌توانستیم احتمال بروز آن را در نقاط مختلف جهان پیش‌بینی کرده و خود را برای مقابله با آن آماده کنیم. Google genomics پایگاهی است برای جمع‌آوری و ثبت اطلاعات ژنتیکی میلیون‌ها نفر و می‌توان در آینده نزدیک برای تحقیقات، از آن استفاده کرد. در ماه پیش، پروژه deep mind شروع به همکاری با سازمان طب ملی انگلستان کرده و همینطور گوگل، با اپلیکیشن‌های ورزشی و سلامت خود از وضعیت کاربران خود آگاه می‌شود.»

همکاری دو شرکت عظیم گوگل و گلاسکواسمیت‌کلاین به نفع کیست؟
       این همکاری به نفع هردو طرف قرارداد است. شرکت دارویی گلاسکو به انبوه اطلاعات گوگل دسترسی دارد و گوگل هم مهر تایید یک شرکت معتبر را بر خود خواهد داشت. به علاوه، علیرغم اینکه مبلغ 715 میلیون دلاری بودجه برای هفت سال تحقیقات در نگاه اول مبلغ زیادی است، از میزان هزینه‌ای که باید برای گسترش روش‌های سنتی درمانی به‌کار رود، خیلی کمتر است.»

بزرگترین چالش پیش‌روی پزشکی بیوالکترونیک در حال حاضر چیست؟
       «بزرگترین چالش، ساخت ابزار کوچک و ظریفی است که با کمترین میزان انرژی ممکن کار کند. اینجاست که لزوم مشارکت یک شرکت تکنولوژیک معتبر، برجسته و نمایان می‌شود. چگونه انرژی را به روش بی‌سیم وارد بدن کنیم و چگونه ابزار کم‌مصرفی را طراحی کنیم که در موقع لزوم تحریک لازم را در بدن ایجاد کنند.»

آیا خطر هک شدن برای این ابزار وجود ندارد؟
       «اگر دچار پارانویا باشیم، که خود من هستم، باید از پاسخ به این سوال در هراس باشیم. پزشکی بیوالکترونیک علیرغم اینکه نام پزشکی را یدک می‌کشد، در واقع با مخابره و ارسال پیام و اطلاعات در یک شبکه گسترده سروکار دارد. باید با جدیت به مسئله نگاه کنیم. می‌توان ضربان‌ساز قلب را هک کرد. وقتی که الکترونیک وارد سلامت شود این نگرانی را همراه خود دارد. ولی ما داریم در ارتباط با درمان بیماری‌های مزمن صحبت می‌کنیم. درمان برای ما در اولویت است و سوء استفاده‌های احتمالی از آن در مرحله بعد مطرح می‌شود.»

       شرکت گالوانی امیدوار است که تا سال 2023 نخستین سری داروهای خود را برای کسب مجوز عرضه کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: