شفا آنلاین:رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور برمصرف لبنیات کم چرب در کشور تاکید کرد و گفت: لبنیات پرچرب در کشور با روغن های پالم (نخل) برای قوام دادن و مزه دار کردن چرب می شوند و حاوی مقادیر زیادی اسید چرب اشباع هستند که برای سلامتی مضر است .
به گزارش شفا آنلاین،دکترˈ حاجی فرجی افزود : اضافه کردن چربی گیاهی به لبنیات و شیر های پرچرب در کارخانه های تولید لبنیات کار غیر قانونی نیست، اما این حق مردم است که بدانند که این میزان چربی در لبنیات و شیر چربی خود شیر نیست و به آن چربی پالم اضافه شده است.
ˈروغن پالم یا نخل ˈ 50 درصد اسید پالمیتیک دارد که یک اسید چرب اشباع شده است و به همین دلیل تصور می شود که روغن پالم یک نوع روغن هیپرکلسترولمیک است .
وی ادامه داد: در صنایع غذایی افزودن چربی پالم گیاهی به لبنیات در فرآیند تولید معمولا انجام می شود و تولیدکنندگان محصولات لبنی با استانداردهای موجود صنایع غذایی به گرفتن چربی اشباع شیر اقدام می کنند.
به گفته حاجی فرجی مصرف کنندگان لبنیات پرچرب باید بدانند که چربی شیر موجود را نمی خورند بلکه روغن پالم اضافه شده به شیر را میل می کنند.
وی افزود : اضافه کردن چربی گیاهی به لبنیات به دلیل اسیدهای چرب مشکل زا است زیرا مصرف بیش از حد چربیهای اشباع شده میتواند به بالا رفتن کلسترول خون و در نتیجه به بیماری قلبی منجر شود.
حاجی فرجی یادآور شد که کاهش چربی در رژیم غذایی بسیار ضروری است .متاسفانه ذائقه غذایی ایرانیان به سمت غذاهای پرچرب و سرخ کردنی است که این شرایط سلامتی افراد جامعه را به خطر می اندازد و منجر به بروز بیماری های مزمن ، بیماری قلبی و اضافه وزن و چاقی می شود.
وی همچنین گفت : میزان نمک مصرفی در کشور بیش از حد استاندارد است . میزان مناسب مصرف نمک برای افراد سالم جامعه 2 تا 3 گرم در روز یعنی کمتر از یک قاشق چای خوری سرخالی است که البته با مصرف نان نیاز روزانه به نمک مرتفع می شود .
حاجی فرجی گفت : نان مصرفی سنتی در کشور با نمک بیش از حد تهیه می شود و افراد با مصرف روزانه نان در وعده های غذایی، میزان نمک استاندارد روزانه را مصرف کرده اند.
وی به خانواده ها توصیه کرد از مصرف غذاهای آماده و فست فود ها، نوشابه های گازدار و غذاهای سرخ کردنی و شور خودداری کنند
ک/س
ایرنا