شفا آنلاین:محققان علوم پزشکی در فنلاند در مقاله ای در شماره اخیر نشریه مراقبت های دیابتی اعلام کردند روغن اومگا سه موجود در ماهی ، خطر ابتلا به بیماری خطرناک دیابت نوع دوم را کاهش می دهد.
به گزارش شفا آنلاین،دیابت نوع دوم به سرعت در کشورهای پیشرفته از جمله فنلاند در حال گسترش است و اضافه وزن ، مهم ترین عامل خطرناک در زمینه سازی برای ابتلا به این بیماری است.
مطالعات پیشین نشان داده است که کاهش وزن ، ورزش کردن و افزایش غلظت اسید لینولئیک در خون به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم کمک می کند.
اکنون محققان فنلاندی می گویند با مصرف اومگا سه نیز می توانیم به کاهش خطر ابتلا به دیابت کمک کنیم.
دانشمندان دانشگاه ایسترن در فنلاند با مطالعه بر روی دو هزار و 212 مرد که سن آنها بین 42 تا 60 سال بود بین سال های 1984 تا 1989 ، تاثیر مصرف اومگا سه را بر بدن آنان مورد مطالعه قرار دادند.
محققان در این بررسی دریافتند بالا بودن سطح خونی اومگا سه ، خطر ابتلا به دیابت را تا 33 درصد کاهش می دهد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت ، بیماری قند یا دیابت نوعی اختلال در سوخت و ساز است که به علل مختلف تظاهر می کند و با درجات مختلف از کمبود انسولین ، یا عدم پاسخ به انسولین همراه است.
طبق این تعریف نقش مهم انسولین و تغییرات مهمی که بدنبال کمبود آن در سوخت و ساز ایجاد می شود بهتر مشخص می شود.
این نوع دیابت تقریبا هشتاد و پنج تا نود درصد کل بیماران دیابتی را تشکیل می دهد.
در این نوع دیابت، زمینه ارثی دخالت دارد و در مقایسه با دیابت وابسته به انسولین بیشتر به صورت فامیلی مشاهده می شود.
در فردی که دارای زمینه ارثی بیماری است، عوامل محیطی می توانند موجب بروز علائم بیماری شوند.
در کشورهای غربی ابتلاء به دیابت به میزان شصت تا نود درصد مربوط به عامل دریافت کالری اضافی، چاقی و در نتیجه مقاومت نسبی به انسولین است.
دیابت نوع دوم ، اغلب در بین افراد میانسال دیده می شود.
در دیابت نوع دوم ، کمبود انسولین به طور نسبی وجود دارد ولی مقاومت به انسولین می تواند در پیدایش بیماری اهمیت بیشتری داشته باشد.
در این بیماران پاسخ انسولین به گلوکز ممکن است طبیعی یا بیش از طبیعی باشد.
ک/س