شفا آنلاین : متخصصان ایمونولوژی معتقدند سیستم طبیعی تولید آنتیبادیها که برای تقویت بدن در برابر عفونت فعالیت میکند در عین حال میتواند یکی از دلایل بروز شایعترین نوع سرطان خون در کودکان باشد.
به گزارش شفا آنلاین ، متخصصان دریافتهاند این سیستم طبیعی بدن که برای تولید میلیونها آنتیبادی در سیستم ایمنی فعالیت دارد به نوبه خود میتواند سلولها را سرطانی کند.
در بدن بیماران مبتلا به این سرطان، سلولهای خونی غیرطبیعی تولید میشوند و این تغییر غیرعادی که عامل ژنتیکی دارد منجر به بروز یکی از شایعترین انواع سرطان خون در کودکان میشود.
سیستم ایمنی بدن انسان، میلیونها آنتیبادی مختلف تولید میکند اما تنها تعداد محدودی از مولکولهای DNA حاوی دستوراتی برای تولید آنتیبادیهای مناسب هستند.
DNA برای تولید انواع گستردهای از آنتیبادیها با هدف حفاظت از بدن به شکل آزادانه در بافتهای مختلف جابهجا میشود اما در همین حین قسمتهای اضافی آن نیز حذف میشوند. پزشکان موسسه تحقیقات سرطان لندن در یک مطالعه جدید دریافتند که همین مکانیسم جابهجایی DNA که به منظور تولید آنتیبادیها انجام میشود در عین حال میتواند سرطانزا نیز باشد چون گاهی موجب ایجاد آن دسته از تغییرات ژنتیکی میشود که در بروز سرطان نقش دارند.
در بررسی انجام شده روی 57 کودک، گروهی از پزشکان DNA موجود در بافتهای سالم هر کودک را با DNA گلبولهای سفید و سرطانی در خون آنان مقایسه کرده و دو مرحله از این بیماری را مشاهده کردند.
دکتر «پیتر کامبل» در این رابطه گفت: اولین تغییر ژنتیکی در این کودکان پیش از تولد آنها اتفاق میافتد اما بیماری سرطان خون تا سن چهار تا 10 سالگی در کودک بروز نمیکند در حالی که این تاخیر، فرصت تغییرات ژنتیکی بیشتر را فراهم میسازد.
در مرحله دوم، تغییرات ژنتیکی ثانویه عمدتا از قسمتهای حذفشده DNA از سلولها بروز میکند. این تغییرات ژنتیکی درست با همان مکانیسمی ایجاد میشوند که سیستم ایمنی بدن برای تولید آنتیبادیها از آن استفاده میکند.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بیبیسی، پزشکان میگویند: هرچند این مشاهدات موجب درک بهتر و اساسیتری از سیستم ژنتیکی این بیماری خطرناک شده اما هنوز معلوم نیست که به کشف شیوههای جدید درمانی منجر شود.
ک/زا