چاقي در افزايش فشار خون، کلسترول، تري گليسريد و قند خون نقش مهمي داشته و خطر بيماريهاي قلبي، سکته مغزي، ديابت (بيماري قند)، مشکلات استخواني مفصلي و بسياري از سرطانها (مانند سرطانهاي پستان، روده بزرگ، پروستات، رحم، کليه، تخمدان، لوزالعمده، کبد و کيسه صفرا) را افزايش مي دهد.
شفا آنلاين :اضافه وزن و چاقي نقش موثري در کاهش کيفيت زندگي و بروز بيماريهاي مختلف در افراد به ويژه در دوران سالمندان دارد .به گزارش شفا آنلاين ،رئيس گروه سلامت سالمندان و ميانسالان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه اضافه وزن و چاقي از مشکلات شايع جهان و از علل مهم تهديد کننده سلامتي هستند، اظهار داشت: چاقي در افزايش فشار خون، کلسترول، تري گليسريد و قند خون نقش مهمي داشته و خطر بيماريهاي قلبي، سکته مغزي، ديابت (بيماري قند)، مشکلات استخواني مفصلي و بسياري از سرطانها (مانند سرطانهاي پستان، روده بزرگ، پروستات، رحم، کليه، تخمدان، لوزالعمده، کبد و کيسه صفرا) را افزايش مي دهد.دکتر مريم زيادي لطف آبادي با اشاره به اينکه چاقي در واقع تجمع غيرطبيعي چربي در بدن است و هر زماني که بين دريافت و مصرف انرژي، توسط عادات غذايي و ورزش منظم تعادل برقرار نشود انرژي مازاد به صورت چربي تجمع يافته و فرد دچاراضافه وزن و چاقي ميشود، گفت: وجود يا عدم وجود چاقي نه فقط با اندازه گيري وزن بدن، بلکه با اندازه گيري چربي بدن تعيين مي شود بعضي ازافراد ممکن است به رغم اضافه وزن، خيلي عضلاني باشند و چربي کمي داشته باشند، لذا چاق محسوب نمي شوند در صورتي که ممکن است فردي وزن طبيعي داشته باشد يا کم وزن باشد اما باز هم چربي اضافه داشته باشد.وي هدف از درمان چاقي را کاهش وزن و حفظ آن براي مدت طولاني عنوان کرد و افزود: افزايش فعاليت بدني، رفتار درماني (اصلاح شيوه زندگي)، دارو درماني و جراحي از جمله روشهاي درمان چاقي به شمار مي رود.رئيس گروه سلامت سالمندان و ميانسالان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد محدوديت مصرف انرژي از طريق انتخاب و مصرف غذاهاي سالمتر (انتخاب غذاهاي با چربي کمتر، افزايش مصرف سبزي و ميوه جات و روشهاي طبخ با چربي کمتر) اجتناب از مصرف غذاهاي پرانرژي (چرب و شيرين) و مصرف غذاهاي آب پز، بخارپز و کبابي، انجام ورزشهاي منظم روزانه 30 تا 60 دقيقه با شدت متوسط، تغيير عادات در رفتارهاي غذايي ( کاهش سرعت غذاخوردن،جويدن هر لقمه غذايي به مدت طولاني تر گذاشتن قاشق و چنگال روي بشقاب پس از هر بار برداشتن لقمه، کشيدن غذا در ظرف کوچکتر، اجتناب از همزماني غذاخوردن با ساير فعاليتها نظير تماشاي تلويزيون و خواندن کتاب، خودداري از خريد مواد غذايي نامناسب مانند نوشابه، چيپس، شيريني استفاده از ميوه ها و سبزي هاي تازه براي ميان وعده، ترک ميز غذا پس از صرف غذا و اجتناب از خوردن بي جهت غذا مثلاً خوردن باقي مانده غذاي بچه ها ) را از ديگر راهکارهاي کاهش وزن و مديريت مصرف مواد غذايي برشمرد.دکتر لطف آبادي با اشاره به اينکه براي افراد چاق که بعد از 3 تا 6 ماه توصيه به تغيير شيوه زندگي، تغييري در وزن خود نداشته اند، براساس دستور پزشک دارو درماني انجام مي شود، گفت: درمان دارويي بايد همراه با اصلاح شيوه زندگي باشد و بيماران تحت درمان بايد بطور منظم براي تعيين تاثير دارو و تداوم درمان تحت پايش و مراقبت قرار گيرند.