کد خبر: ۱۱۴۷۱۶
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۵ - ۱۵ تير ۱۳۹۵ - 2016July 05
شفا آنلاین>سلامت>معاون درمان وزیر بهداشت اظهار کرد: امسال وزارت بهداشت مصمم است که برای 23 میلیون نفر از ساکنین روستاها و عشایر و شهرهای زیر 20 هزار نفر نظام ارجاع را به صورت کامل و با سطح 2 و 3 نظام ارجاع، اجرایی کند
به گزارش شفا آنلاین، محمد آقاجانی در نشست با مدیران علوم پزشکی گلستان، گفت: در دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان اقدامات بسیار ارزنده ای برای استقرار نرم افزاری و سخت افزاری برنامه های طرح تحول نظام سلامت رخ داده است.


وی مطرح کرد: از سال‌های گذشته در حدود 1600 تخت بیمارستانی در سطح استان گلستان وجود داشت اما در این طی مدت، مجموعا نزدیک به 800 تخت در قالب احداث بیمارستان های جدید و یا توسعه بخش های موجود در بیمارستان ها، به ظرفیت بیمارستانی استان اضافه شده است.

معاون وزیر بهداشت توضیح داد: ایجاد بخش های متعدد مراقبت ویژه، ICU بزگسالان و کودکان و نوزادان، بلوک های زایمان، بازسازی اتاق های عمل، طراحی و اجرای مرکز مجهز قلب، افتتاح مرکز درمان ناباروری، نوسازی و گسترش اورژانس ها، بهره برداری از 4 کلینیک  تخصصی در سطح استان از مجموعه اقدامات صورت گرفته برای توسعه زیر ساخت ها در طرح تحول نظام سلامت هستند.

وی خاطر نشان کرد: در کنار اقدامات انجام شده برای توسعه زیرساخت ها، بحث نرم افزاری طرح تحول نظام سلامت بسیار اهمیت دارد، که در این راستا برنامه های طرح تحول نظام سلامت باید با جدیت پیگیری و به پیش برده شود.

وی توضیح داد: برنامه های هفت گانه ای که در حوزه درمان وزارت بهداشت به عنوان برنامه های طرح تحول نظام سلامت آغاز شده که همچنان با قوت، در سطح استان پیگیری می شود، علاوه بر این به خطوط قرمز این برنامه ها نیز وفادار خواهیم ماند.

 آقاجانی تشریح کرد: به هیچ عنوان بیماران، برای خدمات به خارج از بیمارستان فرستاده نمی شوند؛ به هیچ عنوان بیش از نرخ تعیین شده از بیماران مبلغی دریافت نخواهد شد؛ ما متعهد به حضور پزشک در بیمارستان های که مقرر به حضور پزشک مقیم متخصص هستند، هستیم ؛ ما متعهد به کاهش نرخ سزارین و رونق زایمان طبیعی و استمرار آن هستیم و همچنین بازسازی و بهسازی بیمارستان های وزارت بهداشت را با جدیت ادامه می دهیم.

وی مطرح کرد: یکی از نکات مهم طرح تحول نظام سلامت بحث کنترل دریافت های غیر قانونی است که مواردی از این دست را به درستی و منظم پایش خواهیم کرد تا هیچ گونه عقب گردی به وضعیت گذشته  رخ ندهد.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت شفافیت و انضباط مالی در بیمارستان ها و مراکز درمانی است که در حال حاظر به هیچ عنوان قابل مقایسه با گذشته نیست.

آقاجانی ادامه داد: زمانی را که شاهد یک وضعیت آشفته در دریافت هزینه خدمات از مردم بودیم فراموش نکرده ایم و وضعیت به وجود آمده در آن زمان به هیچ عنوان زیبنده نظام سلامت و نظام ارائه خدمات درمانی نبود اما خوشبختانه در حال حاضر انضباط مالی، تا حد بسیار زیادی ایجاد شده است.

معاون وزیر بهداشت گفت: دو سال از استقرار طرح تحول نظام سلامت گذشته و دستاوردهای ارزنده آن را مردم حس کرده اند.

وی افزود: در سال گذشته به دلیل محدودیت منابع مالی دولت و هدفمند سازی یارانه ها، متاسفانه فقط در حدود 50 درصد از اعتبارات طرح تحول نظام سلامت در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت اما با وجود این مشکلات نیز توانستیم این طرح را کامل و با رعایت دقیق برنامه ها به جلو ببریم.

وی با اشاره به اینکه امیدواریم منابع طرح تحول نظام سلامت پایدار شود عنوان کرد: مانند یک درصد ارزش افزوده که در حال حاظر قانون مدون و حساب شده ای دارد و مردم برای سلامتیشان مالیات پرداخت می کنند، سایر منابع طرح تحول نظام سلامت نیز باید از استمرار و پایداری لازم برخوردار باشد.

وی درخصوص نقاط ضعف در استان گلستان گفت: یکی از نقاط ضعفی که باید در استان گلستان مرتفع شود مربوط به بیمارستان کودکان این استان است، این بیمارستان یک نقطه آسیب در استان گلستان است که علی رغم دارا بودن اعضای هیئت علمی دانشمند و بزرگوار اما فضا و ساختمان این بیمارستان در خور شان مردم این استان نیست.

آقاجانی ادامه داد: بررسی های مقدماتی در محل صورت گرفته و به زودی طرح جدیدی برای بیمارستان کودکان آماده می شود و ما نیز در وزارت بهداشت از این طرح حمایت می کنیم تا بزودی استان گلستان یک بیمارستان آبرومند، مجهز و مدرن به عنوان مرکز ارجاعی تخصصی و فوق تخصصی کودکان در اختیار داشته باشد.

وی با تاکید بر این نکته که سیستم نظام ارجاع را، با فراهم کردن زیرساخت های آن می توان پیاده کرد توضیح داد: حرکتی که در ساخت کلینیک ها ی ویژه و تمام وقت شدن پزشکان متخصص و فوق تخصص در سطح دانشگاه انجام شده است، این زیرساخت ها را در نظام ارجاع فراهم می آورد.

وی ادامه داد: ما نیاز به ایجاد سطح 2 و 3 نظام درارجاع داریم و صرف وجود پزشک خانواده بدون وجود سطح 2 و 3 در نظام ارجاع معنایی ندارد.

وی با بیان این موضوع که تعامل با بیمه ها یکی از راهکارهای مهمی است که باید در سطح استان به آن توجه شود تصریح کرد: جلسات و کمیته مشترکی که با بیمه ها در سطح استان وجود دارد، باید به طور منظم تشکیل شود تا مشکلاتی که در زمینه رسیدگی به اسناد، کسورات، پرداخت ها وجود دارد کمتر شود.

دکتر آقاجانی گفت: خوشبختانه با مصوبه دولت گشایشی برای بیمه سلامت ایجاد شده که اگر این طرح در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد امیدوار خواهیم بود تا کسری منابع بیمه سلامت در سال 95 تامین شود.

 وی در پایان با مطرح کردن این موضوع که مدیریت هزینه ها یکی از اقدامات مهم در سال جاری است، گفت: در این زمینه با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، سازمان های بیمه گر، وزارت رفاه و همچنین دبیرخانه شورای عالی بیمه، طرح های مشترکی در حال اجرا داریم.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: