شفا آنلاین- متخصص علوم رفتاری با اشاره به این که برقراری ارتباط عاطفی و گفتاری میان اعضای خانواده موجب تحکیم روابط انسانی و رشد روانی آنان خواهد شد گفت: بر اساس یک پژوهش مشخص شد که متأسفانه ارتباط گفتاری میان خانواده ها ی ایرانی در طول روز به 17دقیقه رسیده است.
دکتر مجید ابهری در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این خبر افزود: محتوای این صحبت 17دقیقه ای هم درباره مشکلاتی نظیر ترافیک- وضعیت آب و هوا- نرخ سکه- دلار و تورم می شود،بنابراین سوال اینجاست که در این دقایق کم والدین با فرزندان خود چطور می توانند ارتباط برقرارکنند؟
وی ادامه داد: متأسفانه خیره شدن افراد بزرگسال در خانواده ها به سریال های ماهواره ای فرصت ایجاد تعاملات رفتاری-عاطفی و گفتاری میان خانواده ها را از بین برده است.بنابراین بسیاری از ناهنجاری ها و آسیب های رفتاری موجود در کاهش ارتباط گفتاری خلاصه می شود.
آسیب شناس اجتماعی در خصوص علت عدم برقراری ارتباط گفتاری فرزندان با والدین تصریح کرد: ازآنجا که نسل های جدید دچار شکاف نسلی و گسست با والدین شده اند و ازسوی دیگر زبان گفتار نسل نوجوانان و جوانان بسیار تفاوت یافته است. و ایجاد حدود 4هزار و پانصد عبارت نظیر خالی بندی- 3سوته- هنگ کردن و... که برای والدین غیر قابل فهم است، ارتباط گفتاری میان آنانرا به شدت کاهش داده است.
وی هشدار داد: زمانی که فرزندان دردها و مشکلات خود را با والدین مطرح نکنند به ناچار وارد چت روم های اینترنتی شده و با تکیه بر دوستان مجازی از آنان تقاضای راهنمایی می کنند. از طرفی دیگر با کاهش ارتباط گفتاری زن و شوهرها آنان نیز با ایجاد حس خلأ به روابط فرازناشویی گرایش پیدا خواهند کرد.
دکتر ابهری با بیان این که آغاز متلاشی شدن ارکان خانواده از عوارض اصلی کاهش ارتباط گفتاری درخانواده ها است افزود: با گفتگو می توان هرگونه سوء تفاهمی را حل و فصل کرد.پس باید ارتباط گفتاری به خانواده ها باز گردد و از این رو رسانه ها به ویژه صدا و سیما باید اهمیت این موضوع را برای خانواده ها روشن سازد .همچنین فرزندان نیز باید بدانند که اگر مسائل و مشکلات خود را با افراد غیر از خانواده مطرح کنند راه حل های بیگانه راه های بیگانه پسند هم به آنان ارائه خواهد داد.
وی همچنین اظهار کرد: به وسیله گفتگو اعضای یک خانواده می توانند با کسب راه حل، مشکلاتشان را حل کنند. در 2دهه اخیر یک چنین وضعیتی میان خانواده ها حاکم بو.د اما متأسفانه امروزه میان اعضای خانواده تلویزیون و به ویژه سریال های ماهواره ای- بازی های رایانه ای و نرم افزارهای تلفن همراه به شدت موجب رنگ باختگی ارتباط کلامی میان آنان شده است.