شفا آنلاین : یک متخصص گوش و حلق و بینی، خشکی مداوم دهان، لثهها، تنگی فک بالا و مشکلات لثه را عوارض مهم تنفس از راه دهان دانست و اظهار داشت: افرادی که نتوانند به راحتی از بینی نفس بکشند ناچارند اکسیژن مورد نیاز بدن را از راه دهان تامین کنند.
به گزارش شفا آنلاین ، دکتر ابراهیم رزم پا ، با بیان اینکه تنفس از راه دهانی میتواند در فرآیند تنفس و تغذیه کودک موثر باشد، افزود: اگر کودک به صورت طبیعی از راه بینی نفس بکشد، سینوسهای فکی او نیز به صورت طبیعی رشد میکنند، اما اگر تنفس از راه دهان باشد، مشکلات جدی برای دهان و لثه کودک ایجاد میشود.
وی وجود پولیپ، مخاط بینی، بزرگی شاخکهای بینی در بزرگسالان و بزرگی لوزه سوم را از عوامل بروز تنفس دهانی دانست و ادامه داد: کودکانی که به طور مادرزادی سوراخ بینی بستهای دارند یا دچار تنفس دهانی ناشی از گرفتگی بینی هستند، از لحاظ تکلم مشکل دارند و تو دماغی صحبت میکنند که این مسئله در شکلگیری شخصیت آنان اهمیت خاصی دارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه تنفس از راه دهان باعث تغییر در فک و صورت فرد میشود، گفت: باز ماندن مداوم دهان باعث میشود صورت حالت دراز و کشیده پیدا میکند و افرادی که در اثر تنفس دهانی دارای فک جلو آمده هستند، در صحبت کردن، غذا خوردن و ادای برخی کلمات دچار مشکل می شوند.
دکتر رزم پا خشکی مداوم دهان، لثهها، تنگی فک بالا و مشکلات لثه را عوارض مهم تنفس از راه دهان دانست و اظهار داشت: زمانی که فرد نتواند به راحتی از بینی نفس بکشد، ناچار است اکسیژن مورد نیاز بدن را از راه دهان تامین کند و اکسیژنی که به بدن می رسد دما و حرارت آن تنظیم نیست و این مسئله سبب خشک شدن دهان، مشکلات تنفسی و ریوی در فرد میشود.
افزایش پوسیدگی دندان، از عوارض تنفس از راه دهان است
این جراح گوش و حلق و بینی گفت: افرادی که نمی توانند به خوبی نفس بکشند اگر مشکل آنها در داخل بینی و به دلیل بیماریهایی مانند پولیپ و التهاب لوزهها باشد می توان با روشهای دارویی و عمل جراحی این مشکل را از بین برد.
دکتر رزم پا مصرف سیگار، الکل و اضافه وزن را از عوامل تشدید کننده در تنفس دهانی دانست و در پایان خاطرنشان کرد: عدم مصرف داروهای آرام بخش و آنتی هیستامین، کاهش وزن و همچنین خوردن شام در اوایل شب میتواند به کاهش تنفس دهانی در فرد کمک کند.
ک /ز ا