شفا آنلاین:یک متخصص پوست و مو گفت : کم پشتی مژه و ابروی افراد در سنین جوانی علل مختلفی میتواند داشته باشد که باید برای تشخیص آن حتما به متخصص پوست مراجعه کرد.
به گزارش شفا آنلاین،کتر یزدانبخش نجفیان در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: ابرو و مژه عامل مهم حفاظت چشم وزیبایی چهره است ولی در سالهای اخیر تعداد مبتلایان به ریزش موی ابرو و مژه کم نیست که در اثر استرس حاصل از آن مجبور به مراجعه به پزشک میشوند.
وی ادامه داد: ریزش موی ابرو و مژه می تواند علامت اولیه بیماریهای بسیار مهمی مانند ایدز، سیفیلیس، جذام، لوپوس و بیماریهای هورمونی، عصبی، عفونت و سرطان بوده و یا علل ثانوی آن مربوط به مصرف بعضی از داروها باشد.
این متخصص پوست و مو با بیان این که برداشتن مکرر و طولانی موی ابرو و آرایش مژه با ریمل و مژه مصنوعی و تاتو ازعلل مهم ریزش موی ابرو و مژه است، اظهار کرد: انواع ریزش موی ابرو و مژه پس از مراجعه به متخصص پوست و تشخیص علت، قابل درمان است اما اگر دارو موثر نباشد و پیاز مو از بین رفته باشد میتوان با پیوند موی ابرو و مژه بیمار را درمان کرد.
دکتر نجفیان در رابطه با دلیل بروز کم پشتی ابرو و مژه بیان کرد: این مشکل ممکن است مادرزادی یعنی ژنتیک و ارثی باشد. مهمترین نمونههای آن بیمویی مادرزادی، بیمویی همراه با بعضی بیماریهای پوستی مادرزادی و یا بعضی بیماریهای مادرزادی چشم مانند "کلوبوما" است. همچنین شکل ابرو و مژه و پرپشتی و ضخامت و بلندی موهای آن در افراد مختلف یکسان نبوده و با هم فرق دارد که ریشه آن هم ارثی است.
وی کم پشتی موهای ابرو و مژه در سنین بالا را طبیعی دانست و گفت: موهای مژه و ابرو هم مانند سایر موهای بدن به تدریج و با افزایش سن و پیری کم پشتتر شده و به تدریج سفید میشوند که امری طبیعی است ولی کم پشتی مژه و ابروی افراد در سنین جوانی علل مختلفی میتواند داشته باشد که باید برای تشخیص آن حتما به متخصص پوست مراجعه کرد و با تشخیص علت جلوی پیشرفت آن را گرفت و موهای ازدست رفته را وادار به رشد کرد.
نجفیان با اشاره به این که گل مژه یکی ازعلل عمده ریزش موی مژه به شمارمی رود، گفت: ریزش ابرو و مژه می تواند علامت بیماریهای بسیار مهم و خطرناکی مانند جذام، سل، سیفیلیس و سالک باشد و تاکنون چند مورد بیماری سالک درچشم گزارش شده است. بیماری جذام گرچه خیلی کاهش یافته ولی نباید فراموش کرد که این بیماری در بعضی نقاط آذربایجان، خراسان و گیلان حالت بومی دارد.
ک/ف س
ایسنا