شفا آنلاين -کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که غذاهای غیرخانگی در برخی رستوران ها به علل مختلف ممکن است سلامت انسان را با مخاطره مواجه سازد به بیان ویژگی های غذای سالم در رستوران ها پرداخت
به گزارش شفا آنلاين ،دکتر پریسا ترابی به مناسبت هفته ملی بسیج آموزش همگانی تغذیه ( 14 تا 20 دی ماه) به مردم توصیه کرد در رستوران ها، غذاهای کم چرب را انتخاب کنند.
ترابی افزود: غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده، همبرگر و مرغ سوخاری دارای مقادیر زیادی روغن هستند و مصرف مکرر آنها سبب افزایش دریافت کالری و مستعـد شدن برای اضافه وزن و چاقی شده و بر این اساس توصـیه میشود مقدار و دفعات مصرف این نوع غذاها کاهش یابد.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که در صورت مصرف غذاهای سرخ شده باید از سبزیها نیز در کنار آنها استفاده کرد، گفت: به جای مواد سرخ شده بهتر است از نوع تنوری آنها استفاده شود؛ سیب زمینی تنوری نیز جانشین مناسبی برای سیب زمینی سرخ کرده است.
ترابی به مردم توصیه کرد: در رستوران ها از نمکدان استفاده نکنند زیرا غذاهای رستوران ها به طور معمول پرنمک هستند.
وی ادامه داد: مصرف فست فودها مانند سوسیس، کالباس و پیتزا دارای نمک زیادی هستند که مصرف کننده را مستعد افزایش فشار خون میکند از سوی دیگر میزان نمک اضافه شده در سایر غذاها در رستورانها نیز خارج از کنترل ما است بنابراین از اضافه کردن نمک به این غذاها باید پرهیز شود.
ترابی گفت: همچنین نباید در رستوران از سسهای چرب استفاده شود؛ روی سالاد یا داخل ساندویچها و پیتزا از سس (مایونز، کچاپ ) نباید استفاده کرد؛ اگر به طور معمول در غذاهای آماده سس به سالاد یا ساندویچها اضافه میشود از فروشنده یا تهیه کننده غذا بخواهید بدون اضافه کردن سس آن را آماده کنند و از سرکه یا آب لیمو و روغن زیتون برای طعم دار کردن سالاد استفاده شود.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره حجم غذا در رستوران ها نیز اظهارداشت: یک وعده غذای فست فود به طور متوسط معادل یک هزار کیلو کالری یا بیشتر انرژی معادل حدود نیمی از کالری مورد نیاز روزانه بدن را تولید می کند.
دکتر ترابی خاطرنشان کرد: برای کاهش حجم غذا در رستورانهای خارج از منزل یا فست فود فروشیها میتوانید از تهیه کننده یا فروشنده غذا بخواهید غذا را با اندازه کوچک تری تهیه یا محتویات داخل ساندویچ را کم کند ، ضمن این که میتوان بخشی از غذای خود را برای وعده بعد نگه داشت و با خود به منزل برد.
وی افزود: افراد در محیط خارج از خانه باید غذا را با آرامش جویده و از سریع خوردن غذا پرهیز کنند؛ قبل از احساس سیری و پری کامل باید دست از غذا خوردن کشید و به دستگاه گوارش فرصت داد تا هضم و جذب مواد را بهتر صورت دهد.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، درباره نوع نوشیدنی های مصرفی نیز گفت: نوشابه?های گازدار کولا علاوه بر ایجاد سیری کاذب و اختلال در هضم غذا، حاوی قند فراوان هستند.
دکتر ترابی با بیان این که مصرف یک وعده نوشابه، مقدار زیادی کالری بدون تامین مواد مغذی ضروری، به بدن وارد میکند، افزود: آب، دوغ کمنمک بدون گاز و نوشیدنیهای کم شیرین و کم کالری سالمترین نوشیدنیها هستند.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: به طور معمول برای استفاده بیشتر از مبلغی که برای خرید غذا پرداخت شده است، تمایل به بیشتر خوردن نیز وجود دارد، پس بهتر است از فروشنده درخواست کرد که در کنار غـذا یا ساندویچ، مقداری سالاد سالم یا سبـزی های بخارپز یا آبپز بیشتری قرار دهد.
دکتر ترابی ضمن درخواست از مردم برای استفاده از ماست های کم چرب در رستوران ها ، گفت: انواع ماست پرچرب یا ماست خامهای حاوی مقادیر زیادی چربی حیوانی است که موجب بالا رفتن کلسترول خون می شود و به دلیل کالری زیاد اضافه وزن و چاقی را هم بدنبال دارد.
وی یادآور شد: پنیر خامه ای نیز حاوی چربی زیادی است و بر این اساس بهتر است به جای پنیر خامه ای از پنیرهای معمولی یا کم چرب استفاده شود
ايرنا.