شفا آنلاین:یک فوق تخصص عفونی کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر ضرورت تشخیص و درمان به موقع بیماری سیاهسرفه تاکید کرد و گفت: به نظر میرسد با توجه به واکسیناسیون گسترده سیاه سرفه در ایران، موارد ابتلا به آن در ایران کم شده باشد، ولی بر اساس مطالعاتی مشخص شده که موارد بیماری سیاه سرفه در کشور ما بیش از حدی است که قبلا پیشبینی میشد.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر آناهیتا سنایی با بیان اینکه سیاه سرفه یکی از خطرناکترین بیماریهای کودکان بخصوص در سنین زیر یک سال است، اظهار کرد: این بیماری توسط یک باکتری به نام "بوردتلاپرتوسیس" ایجاد میشود.
وی ادامه داد: این باکتری سبب انسداد مجاری هوایی توسط ترشحات مخاطی میشود. سیاهسرفه شدیداً مسری بوده و خود را به شکل التهاب مجاری هوایی نشان میدهد.
این فوق تخصص عفونی کودکان با اشاره به اینکه این بیماری با علائم سرماخوردگی شروع میشود، گفت: آبریزش بینی، قرمزی و آبریزش چشم، تب خفیف و سرفه خشک از جمله علائم سیاهسرفه است. پس از یک تا دو هفته سرفههای خشک تبدیل به سرفه خلط دار میشود.
سنایی افزود: در طول سرفههای پشت سرهم که به بیمار دست میدهد، وی دچار قرمزی و حتی سیاه شدن میشود. کودکان درانتهای سرفههای خود دچار تنفس تند به همراه ایجاد صدایی فریاد مانند میشوند.
وی درباره آمار مبتلایان به سیاهسرفه در ایران گفت: در بدو امر به نظر میرسد با توجه به واکسیناسیون گسترده سیاه سرفه در ایران، موارد ابتلا به آن در ایران کم شده باشد، ولی بر اساس مطالعاتی که انجام شده است مشخص شده که موارد بیماری سیاه سرفه در کشور ما بیش از حدی است که قبلا پیشبینی میشد که احتمالا به دلیل کاهش اثر طبیعی واکسن پس از چندین سال است. در این زمینه بکارگیری واکسنهای "آ. سلولار" میتواند این افت طبیعی ایمنی را در سنین بالای شش سالگی جبران کند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره درمان سیاهسرفه اظهار کرد: در مواردی که سرفه بیش از دو تا سه هفته طول میکشد و به صورت حملهای است خصوصا اگر در کودکان همراه با سیاه شدن چهره و استفراغ باشد باید به فکر بیماری سیاه سرفه بود و جهت تشخیص و درمان مناسب به پزشک مراجعه کرد. اگر تشخیص بموقع انجام و درمان زود شروع شود، میتوان به مقدار قابل توجهی از علائم بیماری کاست.
این فوق تخصص عفونی کودکان درباره تفاوت ابتلا به سیاه سرفه در کودکی و بزرگسالی عنوان کرد: در مجموع بیماری شدید و عارضهدار که منجر به بستری میشود در کودکان بیشتر است.
ایسنا