به گزارش شفا آنلاین،افزایش تعداد گلبول های قرمز خون در واحد حجم را غلظت خون می گویند.
در این حالت هموگلوبين خون
بيمار بيشتر از يك فرد عادی است. به این معنی که هموگلوبین بالاتر از 18 در
مردان و بیشتر از16 در زنان به عنوان غلظت خون تشخیص داده می شود.
بيماری غلظت خون به دو دسته اوليه و
ثانويه تقسيم می شود كه در بيماری غلظت خون اوليه، توليد گلبولهای قرمز
خون توسط سيستم خون ساز بدن به صورت خودكار بالاست. در غلظت خون ثانويه،
سيستم خون ساز بدن سالم است ولی بيماریهايی مانند بيماریهای مزمن ريوی،
كليوی و قلبی و یا تومورها، کاهش اکسیژن رسانی بافتی، بودن در ارتفاعات،
سیگار کشیدن و زندگی در هوای آلوده موجب افزایش غلظت خون می شوند.
افزایش غلظت خون از این جهت خطرناک است که موجب کند شدن حرکت خون در عروق شده و خطر سکته را افزایش می دهد.
گیاهان یا ادویه مفید برای رقیق کردن خون عبارت است از:
دارچین: این ادویه رقیق کننده خون است و می تواند گردش خون را افزایش دهد.
شوید: اگر چه این گیاه به عنوان رقیق کننده چندان مطرح نیست اما مصرف زیاد آن همزمان با برخی داروها می تواند واکنش ایجاد کند.
سیر:
قرن هاست که از این گیاه رقیق کننده خون به علت خاصیت درمانی که دارد،
استفاده می شود. زمانی که سیر خام خورده میشود خون را رقیق کرده و در
نتیجه جریان خون را تسهیل میکند. همچنین با تولید اکسید نیتریک، به گشادی
رگ های خونی و حل شدن لخته های خون کمک میکند.
ریشه شیرین بیان: این گیاه نیز رقیق کننده خون است.
جینکوبیلوبا: جینکوبیلوبا علاوه بر افزایش گردش خون، مانع از لخته شدن خون می شود.
زنجبیل: اگر چه از این گیاه بیشتر برای رفع حالت تهوع استفاده می شود اما رقیق کننده قوی خون نیز به حساب می آید.
چای کوهی: این گیاه در صورت مصرف با برخی داروها به حد خطرناکی باعث رقیق شدن خون می شود.
چای سبز: ترکیب
EGCG چای سبز غلظت خون را رقیق و ثابت نگه میدارد و دیواره رگها نرم
و انعطاف پذیر، عروق باز و جریان گردش خون منظم می شود.
درمان طبیعی غلظت خون
آلبالو
آب لیموی ترش
موز، زنجبیل، زیره و جعفری
پیاز خام سفید شیرین (افراد دارای غلظت خون و انسداد عروقی نباید در مصرف پیاز پخته زیادهروی کنند)
آلو به صورت ناشتا، خون را تصفیه میکند.
آویشن، موجب کاهش غلظت خون میشود.
اکلیل الملک (ناخنک)، موجب جلوگیری از لخته خون میشود.
انار، انگور و بید، به عنوان پالایش خون استفاده میشود.
توت سیاه، تمشک، تمبر هندی و پاپریکا (فلفل قرمز آمریکایی)، خون را رقیق میکند.
خیار سبز، خرما، خرقه، چوبه، چغندر، جین سینگ و ترشک (رومکس)، خون را تصفیه میکند.
چای ترش، جلوگیری کننده از غلظت خون میباشد.
کدو مسمایی، سیر، چوب چینی، موجب رقیق شدن خون میشود.
زیتون، دارواش (کشمش کولی) و دم اسب، جلوگیری از سفتی عروق میکنند.
هندوانه،
والک، گیلاس، کلم، کاسنی، غوره، عناب، یونجه، شنبلیله، شبدر، سیاه دانه،
ریواس و زالزالک، زرشک و زغال اخته موجب تصفیه خون میشوند.
هویج، سیب و کرفس موجب باز شدن عروق میشود.
هلو، نعناع، مرزه، ماش و شلیل باعث کاهش غلظت خون میشود.