کد خبر: ۱۰۵۶۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۲۹ آذر ۱۳۹۲ - 2013December 20
شفا آنلاین: کم خونی اختلال شایعی است که در آن گلبول های قرمز سالم،  به تعداد کافی برای حمل اکسیژن به بافت های بدن وجود ندارد.  كمبود آهن و كم خوني ناشي از آن از مشكلات عمده تغذيه اي و بهداشتي در ایران است. این مشکل به ویژه در کودکان و زنان در سنین باروری مشاهده می شود.
 كمبود آهن در تمام مراحل زندگي مي تواند عوارضی از جمله كاهش قدرت ادراك و يادگيري داشته باشد که بسته به میزان کمبود شدت متفاوتی دارند. برای درمان کم خونی ابتدا باید علت آن مشخص شود. در صورت کمبود دریافت مواد مغذی مانند آهن ، تصحیح و تکمیل دریافت غذایی از گزینه های مکمل درمان محسوب می شود.   دکتر مهدی شادنوش متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب افزود: عمده ترین منابع غذايي حاوی آهن‌ عبارتند از جگر، قلوه، گوشت قرمز، مرغ ، ماهي و زرده تخم‌مرغ. از منابع گیاهی سبزي‌هاي داراي برگ سبز تيره مانند جعفري، اسفناج و حبوبات، مثل عدس و لوبيا نیز حاوی مقادیر مناسبی از آهن هستند. همچنين ميوه‌هاي خشك (برگه‌ها) بخصوص برگه زردآلو ،انجير خشك ، كشمش و دانه‌هاي روغني نیز حاوی مقادیر بالایی آهن هستند.   وی با اشاره به این که باید توجه داشت بطور کلی جذب آهن از منابع گیاهی کمتر است تصریح کرد: ويتامين C كه بطور طبيعي در ميوه ها و سبزي هاي تازه و خام وجود دارد موجب افزايش جذب آهن غذا از منابع گیاهی مي شود.  علاوه بر مواد غذایی مذکور، از آنجا که بسیاری از انواع کم خونی در اثر کمبود سایر مواد مغذی مانند اسید فولیک و ویتامین B12 ایجاد می شوند منابع کافی این ریزمغذی ها نیز باید به میزان کافی دریافت شوند.   دکتر شادنوش با اشاره به این که مهم ترين و شايع ترين علل بروز كمبود آهن مصرف ناكافي منابع غذايي حاوي آهن مانند انواع گوشت به ويژه گوشت قرمز است و منبع غني آهن قابل جذب مي باشد اظهار کرد: همچنين عادات غذایی نامناسب مانند مصرف چاي همراه با غذا و يا بلافاصله پس از غذا در بروز كمبود آهن موثر است.   وی در پایان گفتگو با شفا آنلاین هشدار داد:  به علاوه رفــــتـــارهاي غذايي خاص مانند اسستفاده منظم از انواع ساندويچ های آماده ،‌ سوسيس، كالباس، پيتزا و تنقلات غذايي كم ارزش مانند چيپس، نوشابه، شكلات و پفك نیز افراد را در معرض خطر كمبود آهن قرار مي دهد. زيرا اين غذاها اغلب از نظر آهن فقيرند. مصرف نان هايي كه در تهيه آنها از جوش شيرين استفاده مي شود يكي ديگر از عوامل موثر در بروز كمبود آهن مي باشد.    
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: