شفا آنلاین:استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: آلودگی هوا با رسوب در خاک و جذب شدن توسط گیاهان خوراکی و غیرخوراکی وارد چرخه غذایی انسان و سایر موجودات زنده میشود.
به گزارش شفا آنلاین،مجید افیونی با بیان اینکه آلودگی هوا صورت مستقیم و غیر مستقیم بر خاک تاثیر میگذارد، اظهار کرد: آلودگی موجود در هوا بر سطح خاک مینشیند و بارش برف و باران میزان نفوذ آلودگی را تشدید و ترکیبات نیترات را به صورت باران اسیدی وارد خاک میکند.
وی افزود: آلایندهها در خاک رسوب میکند و برخی از آلودگیها با فرآیندهای شیمیایی در خاک، حل و جذب گیاهان خوراکی و غیرخوراکی میشود.
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان، آلودگی خاک را به دو دسته معدنی و آلی تقسیم کرد و گفت: آلودگی خاک با توجه به ازدحام جمعیت و صنعتی بودن هر منطقه متفاوت است و در مناطق صنعتی، آلودگی زیاد و در مناطق کم جمعیت میزان این آلودگی کمتر است.
افیونی به پژوهشهای انجام شده در رابطه با آلودگی خاک در اصفهان اشاره کرد و افزود: نمونهبرداری از خاک مناطقی مانند چهار راه تختی، خیابان امام خمینی (ره) و مناطق صنعتی و پر رفت و آمد نشان میدهد غلظت آلودگی خاک در این مناطق بالا است.
وی اضافه کرد: به دلیل وجود سرب در بنزین در سالهای گذشته، غلظت سرب در خاک شهر اصفهان بیش از سایر آلایندهها است. آلودگی خاک با بارش باران به آبهای زیرزمینی منتقل میشود و با وزش باد به صورت ذرات ریز در هوا پراکنده شده و وارد دستگاه تنفسی افراد میشود و یا سبب بیماریهای پوستی میکند.
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: آلودگی خاک میتواند باعث بروز بیماریهای کلیوی، مشکلات تنفسی و مشکلات خونی شود و تاثیرات منفی آن بر کودکان بیشتر از بزرگسالان است.
افیونی با بیان اینکه مردم به آلودگی آب و هوا بیشتر از آلودگی خاک توجه میکنند، خاطر نشان کرد: خاک منبع غذایی موجودات زنده است و با آلودگی خاک آلوده سایر منابع مرتبط با آن مانند آب نیز آلوده خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه میزان آلودگی خاک اصفهان در مناطق مختلف متفاوت است، خاطرنشان کرد: با انجام روشهای گیاه پالایی و یا شستشوی خاک با مواد ویژه میتوان آلودگی خاک را از بین برد و یا آن را کاهش داد.
ایسنا