این مشاور خانواده با اشاره به اینکه یکی از نکات مهم در روابط بین زوجین، کشش میل جنسی است، خاطرنشان کرد:اگر در زندگی مشترک، یکی از طرفین عادت به خودارضایی داشته باشد و بعد از مدتی از انجام این کار امتناع کند، ولی با وجود ترک این عادت رفتاری، همچنان میل جنسیاش به همسرش کم باشد، احتمالا مشکل دیگری جدا از پدیده خودارضایی هم مطرح است که باید مورد بررسی قرار بگیرد. در واقع این احتمال وجود دارد که رابطه عاطفی بین زن و مرد دچار اختلال شده است.
وی با هشدار اینکه خودارضایی باعث خدشهدار شدن روابط عاطفی میشود، گفت:متاسفانه خودارضایی طولانیمدت به روابط عاطفی بین زوج لطمه میزند و با وجود اینکه بعد از سالها این رفتار ترک میشود، ولی رابطه عاطفی و به تبع آن کشش میل جنسی که بین زن و شوهر وجود دارد، از بین میرود.کنگرانی با تاکید بر اینکه در چنين شرايطي حمایت همسر نقش موثری در بهبود روابط و به دنبال آن رابطه زناشویی دارد، توضيح داد:مهمترین توصیه به زوجینی که از این مشکل رنج میبرند این است که، ناامید نشوند و حتما برای درمان خود به یک درمانگر مشکلات جنسی مراجعه کنند و حتما با کمک همسرشان این مشکل را حل کنند، چرا که حمایت او نقش موثری در بهبود روابط و به دنبال آن رابطه زناشوییشان دارد.
عضو كميته رسانه و كميته آموزش انجمن روانپزشكان تاكيد كرد:فردی که برای مدت طولانی دست به خودارضایی میزند، نوع رابطه و تحریک پذیریاش تغییر میکند و از نظر عاطفی و جنسی از همسر خود فاصله میگیرد. در چنین شرایطی حتما باید به یک سکستراپیست مراجعه کرد، تا زوایای مختلف این مساله بررسی و راهکارهای موثری برای رفع این مشکل ارائه شود.
زوجین نباید از این مساله غافل باشند که، بیتوجهی به این مساله میتواند باعث سردی بیش از حد روابط بینفردی شود، بهخصوص زمانی که فردی که عادت به خودارضایی دارد، در برقراری رابطه زناشویی حسی به طرف مقابل ندارد. هرچند خوشبختانه در حال حاضر، درمانهای رفتاری و خانواده درمانی موثری وجود دارد که منجر به بهبود روابط جنسی خواهد شد و میتوان این مشکل را از طریق بهبود روابط عاطفی بین طرفین و به تبع آن رابطه جنسی و کشش جنسی درمان کرد.سلامانه