کد خبر: ۱۰۳۰۰
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۴ - ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - 2013December 15
شفا آنلاین - مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر ضرورت مصرف روزانه شیر از سوی مردم گفت: مصرف شیر و دریافت کافی کلسیم در برنامه غذایی روزانه برای پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است 
 به گزارش شفا آنلاین دکتر ˈزهرا عبداللهیˈ  افزود: با مصرف سه تا چهار لیوان شیر و فرآورده های لبنی صد در صد کل نیاز روزانه بالغین به کلسیم برآورده می شود. وی خاطر نشان کرد: شیــر یک غذای کامل است و به دلیل دارا بودن انواع املاح و بسیاری از ویتامین ها نقش مهمی در رشــد و حفظ سلامت انسان دارد؛ شیر و فراورده های لبنی مهم ترین منبع تامین کلسیم است و مصرف آن جهت حفظ سلامت و استحکام استخوان ها، دندان ها و پوست توصیه می شود. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: چربی شیر به دلیل دارا بودن 10 تا 15 درصد اسیدهای چرب کوتاه زنجیره قابلیت هضم بالایی دارد. همچنین چربی شیر حاوی اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن است. عبداللهی افزود: پروتئین های شیر منبع مهمی جهت تامین پروتئین مورد نیاز روزانه بدن هستند. نیم لیتر شیر 20 تا 25 درصد از کل پروتئین مورد نیاز روزانه افراد بالغ را تامین می کند و حاوی مقادیر قابل توجهی از تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن است. بر اساس بررسی های انجام شده هر یک لیوان شیر 300 میلی گرم کلسیم دارد و هر فردی حداقل باید یک هزار و 200 میلی گرم شیر در روز دریافت کند که این میزان در کشورهای توسعه یافته بیشتر است اما متاسفانه سرانه مصرف شیر در ایران بنا به اعلام مسوولان وزارت بهداشت حدود 140 گرم در روز است. همچنین بنا به آمار منتشر شده، 50 درصد جمعیت کشور مبتلا به استئوپروز -پوکی استخوان- و استئوپنی -کاهش تراکم استخوان- و بیش از 90 درصد مردم دچار کمبود کلسیم هستند. اگر بدن کلسیم مورد نیاز خود را نتواند از خون تامین کند، آن را از استخوان ها برمی دارد.  
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: