شفا آنلاین:کارشناس تغذیه مرکز بهداشت بجنورد با اعلام این مطلب گفت: امروزه مصرف مواد قندي و شيرين توسط افراد در سنين مختلف افزايش يافته و تمايل به مصرف اين مواد باعث شده است که برخي کارخانه ها محصولات غذايي خود را شيرين تر تهيه و به بازار عرضه کنند
به گزارش شفا آنلاین،شهلا جودت با اشاره به این که عادت کردن به ذائقه شيرين، عوارض و عواقب جبران ناپذيري را به همراه دارد، گفت: قند جزو گروهي از مواد انرژي زاست که هر گرم آن 4 کيلو کالري انرژي توليد مي کند و مانند چربي ها در صورتي که بيش از ميزان مورد نياز مصرف شود باعث اضافه وزن، چاقي، افزايش چربي و فشار خون خواهد شد.
وی افزود: مصرف زياد مواد قندي هم چنين باعث پوسيدگي دندان به ويژه در کودکان و بروز بيماري هاي قلبي – عروقي ميشود.
وي تأکيد کرد: با توجه به آن که ذائقه هر فرد از دوران کودکي شکل مي گيرد بنابراين بايد ذائقه کودکان را به غذاهای شيرين عادت ندهيد.
وي با بيان اين که آرتريت و ديابت 2 عارضه ديگر مصرف زیادمواد قندي است، تصريح کرد: با توجه به مضرات مصرف مازاد مواد قندي در سلامت توصيه مي شود کمتر از 10 درصد انرژي روزانه از قندهاي ساده تأمين شود به عنوان مثال فردي که روزانه 2 هزار کالري انرژي دريافت مي کند مي تواند کمتر از 200 کالري آن را (حدود 50 گرم) از قند و شکر استفاده کند.
وي عنوان کرد: براي کاهش مصرف قند و شکر در برنامه غذايي بهتر است خرما، توت و انجير خشک و کشمش را جايگزين قند نمایید و در مصرف مواد شيرين نظير شکلات، مربا، عسل و شربت ها حد اعتدال را رعايت کنيد.
وي اظهار داشت: مصرف بسيار زياد قند و شکر، احتمال بروز آلزايمر و افسردگي را افزايش مي دهد و قند خون بالا عروق را پير مي کند و به اعصاب محيطي و بينايي آسيب مي زند.
وي خاطر نشان کرد: مصرف مقدار زياد قند علاوه بر افزايش احتمال ابتلا به چاقي، فرد را مستعد بيماري هايي نظير سرطان و کيست تخمدان مي کند و روند پير شدن سلول هاي بدن را سرعت مي بخشد
وبدا