کد خبر: ۱۰۱۸۰۴
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۰ - ۰۲ فروردين ۱۳۹۵ - 2016March 21
شفا آنلاین>روانشناسی>بهتر نیست تعطیلات عید رو تو خونه بمونین و به دید و بازدیدهای دوستا و فامیلای نزدیک برسین یا اینکه یکی دو روز برین خونه مامان جون! این طوری حال و هواتون هم عوض میشه. به خاطر خودت میگم، بعید می‌دونم با رفتارهایی که آرمان داره بتونین سفر خوبی پیش رو داشته باشین، فک نکنم این سفر به دردسرش بی‌ارزه.

به گزارش شفا آنلاین،خواهرم همچنان به حرف‌هایش ادامه می‌دهد و من در ذهنم با خودم کلنجار می‌روم؛ تعطیلات عید فرصت و بهانه خوبی است برای اینکه بتوانیم به سفر برویم ولی از طرفی هم حرف‌هایش بیراه نیست، آرمان به راحتی در محیط‌های جدید آرام نمی‌گیرد و با شرایط جدید انطباق پیدا نمی‌کند. معمولا بچه‌هایی که مبتلا به اوتیسم هستند، خیلی سخت می‌توانند با شرایط جدید انطباق پیدا کنند و این ممکن است باعث ایجاد مشکل شود.

اگر شما هم جزو والدینی هستید که سفر با فرزندتان برایتان کار راحتی به نظر نمی‌رسد و می‌خواهید بدانید که آیا با کودک مبتلا به اوتیسم می‌توان سفر کرد یا نه؟! دکتر بنیسی، روانشناس تربیتی به این سوال شما پاسخ می‌دهد.

درخصوص سفر به کودک ذهنیت بدهید
رفتن به سفر می‌تواند باعث تقویت مهارت‌ها در کودکان مبتلا به اوتیسم شود ولی برای اینکه سفر راحتی با کودکتان داشته باشید نکته حائز اهمیت این است که درباره این مسافرت به کودک ذهنیت بدهند. برای این منظور توصیه می‌شود با او صحبت کنید و بگویید که قرار است به کجا بروید. مثلا اگر قصد رفتن به شمال کشور را دارید، درباره دریا، پارک‌ها، حیوانات و جنگل، مناطق تفریحی و حتی آب و هوای آن منطقه توضیحاتی بدهید و نظرش را در این مورد بخواهید.

اگرچه این کودکان اغلب به دلیل اینکه نمی‌توانند به خوبی ارتباط برقرار کنند، ممکن است با شما ارتباط برقرار نکرده و نظرشان را ندهند یا سخنی به زبان نیاورند، اما با این حال، بهتر است به توضیحات و توصیفاتتان درباره سفر ادامه بدهید. حتی از او بپرسید که تمایل دارد به شهر دیگری برای مسافرت بروید! درخصوص سوغاتی این منطقه هم به او بگویید و حتما تصاویری از دریا، جنگل و حیوانات و... نشان دهید.


اگر هم قرار است برای تعطیلات چند روزی به خانه اقوام بروید، با تعریف و توصیفاتی که از خانه و صاحبان آن دارید، به کودک کمک کنید تا تصاویری در ذهنش نقش ببندد. علاوه بر اینها، حتما به او درباره اینکه قرار است با ماشین به مسافرت بروید یا هواپیما توضیح بدهید و درصورتی که تصمیم به مسافرت با هواپیما دارید، از قبل با بخش پزشکی هواپیما هماهنگی‌های لازم را به عمل بیاورید تا در حین پرواز کودک دچار استرس نشود.

با توجه به اینکه تغییر موقعیت خود انرژی روانی ایجاد می‌کند، از این رو رفتن به مسافرت می‌تواند تاثیر مثبتی در حال کودک مبتلا به اوتیسم و پدر و مادر داشته باشد، هر چند نمی‌توان منکر سختی‌هایی این سفر بود چون ممکن است شما والدین از این مساله گله‌مند باشید که از برخی رفتار و برخوردهای کودکتان خسته شده‌اید و آموزش‌هایی را که به او می‌دهید، به خوبی درک نمی‌کند اما فراموش نکنید که با وجود اینها، اگر تمهیدات لازم را بیندیشید و بدون مقدمه راهی سفر نشوید و با رعایت این موارد و دادن ذهنیت به کودک، او را از نظر روانی آماده رفتن به سفر کنید، می‌تواند در بهبود روحیه و سلامت روان شما و فرزندتان تاثیرگذار باشد.

یادتان باشد که این کودکان وقتی وارد موقعیت جدیدی می‌شوند، با آن مقابله می‌کنند و به راحتی تغییرات را نمی‌پذیرند پس اگر بدون ایجاد آمادگی روانی او را به مسافرت ببرید، بی‌تابی کرده و مدام بهانه می‌گیرد که به خانه بازگردید.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: