شفا آنلاین- دبیر علمی انجمن جراحان عمومی ایران هشدار داد: عدم رعایت بهداشت دهان- مصرف ناس(ماده گیاهی اعتیاد آور)- مصرف الکل- دخانیات به ویژه سیگار و همچنین کسانی که بهداشت دهان ودندان رارعایت نمی کنند به عنوان بزرگترین فاکتورهای خطر ابتلا به سرطان حنجره محسوب می شوند که این سرطان نیز بیشتر جوانان را تهدید می کند.
دکتر پرویز دریایی در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این خبر با اشاره به این که ارث در بروز سرطان حنجره دخالت چندانی ندارد افزود: در راستای پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید مانع ایجاد عوامل آلوده کننده در مخاط دهان،حلق و حنجره شد .حال آنکه رعایت بهداشت دهان نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.
این جراح ابتلا به سرطان حنجره را در مردان شایع تر دانست و تصریح کرد:باتوجه به استعمال زیاد سیگارومواد مخدردر آقایان ،آنها بیشتراززنان گرفتار این سرطان می شوند.
به گفته وی کلفتی صدا هنگام صحبت کردن- التهابات ناشی از تناقص صوتی- سرفه های در اصطلاح خروسکی- تنفس همراه با تنگی نفس و خارش حنجره از علائم ابتلا به این بیماری محسوب می شوند.
وی سرفه های خلط دار خونی و بلع غذا با ایجاد مشکل را از علائم حاشیه ای سرطان حنجره دانست و توصیه کرد: در صورتی که 2رگه بودن صدا بیش از 1تا2هفته طول کشید حتمأ باید به پزشک مراجعه شود.
جراح عمومی در خصوص درمان سرطان حنجره نیز به خبرنگار شفا آنلاین گفت: در صورت پیشرفتگی این نوع سرطان پس از انجام رادیوتراپی و شیمی درمانی با انجام عمل جراحی در صورت نیاز تمام حنجره برداشته خواهد شد.امادرصورت مراجعه وتشخیص زودهنگام به طورقطع درمان شرایط مطلوب تری خواهد داشت.