شفا آنلاین:معاون درمان وزیر بهداشت گفت: بیمارستانهای ما علیرغم توسعه بخشهای دولتی و غیردولتی با چالش عدم ثبت موارد ابتلا به عفونت مواجهند و تا نظام دقیق ثبت وجود نداشته باشد، نمیتوانیم تداخلات لازم را برای کنترل انجام دهیم.
به گزارش شفا آنلاین،آقاجانی در کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی که در سالن همایشهای رازی برگزار شد گفت: بحث عفونتهای بیمارستانی در دنیا در اداره بیمارستانها در کانون توجه قرار دارد و امروزه بار عظیمی را بر دوش نظامهای سلامت تحمیل میکند و بخش قابل توجهی از عوارض و مرگ و میر از عفونتهای بیمارستانهای ناشی میشود.
وی ادامه داد: علیرغم پیشرفت دستگاهها و تکنولوژی و آنتیبیوتیکهای مختلف همچنان یکی از مشکلات عمده نظامهای سلامت بحث عفونتهای بیمارستانی است.
آقاجانی گفت: مهمترین اصل برای کنترل عفونتها ثبت دقیق، جامع و علمی موارد ابتلا است طبق آمار جهانی بین 5 تا 10 درصد موارد بستری در بیمارستانها منجر به عفونت میشود که در بخشهای مختلف متفاوت است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در بخش مغز و اعصاب یک تا دو درصد و در بخش سوختگی تا 60 درصد هم گزارش میشود.
در بخش مراقبتهای ویژه و آیسیو بیش از مهمترین مسائل کنترل عفونت بیمارستانی است و عاملی که جان بیماران در این بخشها را تهدید میکند همین مسئله است.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: از ابتدای دهه 70 میلادی نظامهای جامع کنترل عفونت بیمارستانی تدوین شده و در آمریکا بیش از 40 سال است که این نظام جامع اجرایی میشود. اما در بیمارستانهای ما علیرغم توسعه بخشهای دولتی و غیردولتی با چالشهای متعدد در عفونت بیمارستانی روبرو هستیم.
آقاجانی تصریح کرد: مهمترین چالش ثبت موارد ابتلا به عفونت بیمارستانی است و تا زمانی که نظام دقیق ثبت وجود نداشته باشد نمیتوانیم تداخلات لازم را برای کنترل انجام دهیم.
وی افزود: گزارشاتی از مجموعه بیمارستانی ارائه میشود که میزان ابتلا را یک درصد گزارش میکند اما این آمار آیا با وضعیت بهداشتی ما برابری میکند نمیتوان چنین ادعایی کرد و آنچه مهم است نظام ثبت دقیق در کشور وجود ندارد و ما به نظام جامع مراقبت و پیشگیری از عفونت بیمارستانی نیاز داریم که باید طراحی و اجرا شود.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: راهنماهای بالینی برخورد عادلانه و دقیق با مشکل باید دیده شود و در بخشهای مختلف از جمله نمونهگیری فرایند آزمایشگاهی و در ثبت موارد مشکلات فراوانی داریم.
آقاجانی افزود: پیشنهاد میکنم ثبت عفونتهای بیمارستانی در مجامع علمی کشور مورد توجه قرار گیرد و بیمارستانها برای ایجاد نظام ثبت پایلوت شوند و برای کاهش این عفونتها برنامهریزی دقیق انجام دهیم.