کد خبر: ۹۷۷۰۶
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۹ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ - 2016February 18
شفا آنلاین>حوادث پزشکی>به‌تازگی دانشمندان استرالیایی لنز تماسی رسانای الکتریسته را طراحی کرده‌اند که قابلیت پذیرش نمایشگرهای مینیاتوری کامپیوتری و حسگرهایی را دارد که می‌تواند وضعیت سلامتی را تحت نظر بگیرد.
به گزارش شفا آنلاین، محققان موسسه صنایع آینده در دانشگاه استرالیای جنوبی (FII) پیشرفت‌های چشمگیری در قلمرو فنّاوری لایه‌های فوق‌نازک به دست آورده‌اند. آن‌ها پیش‌ازاین نوعی لایه بازتابی نازک را طراحی و توسعه داده بودند که درزمینه هوشمند کردن پنجره خودروها به‌منظور کنترل میزان نور استفاده می‌شد اما اکنون این فناوری به حوزه پزشکی وارد شده است.

       درو اونز، استادیار دانشگاه استرالیای جنوبی در این باره می‌گوید: «اکنون ما می‌دانیم که فناوری لایه پوششی ما قابلیت کارکردهای بسیاری را دارد و اکنون توانسته‌ایم قدم‌های بعدی را برای آینده برداریم و آن‌ها را زیست‌سازگار کنیم، و با استفاده از این پلیمرهای رسانا در مقیاس نانو به‌طور مستقیم آن‌ها را روی لنزهای تماسی به‌کار ببریم.»

       اوانز و همکارانش ابتدا با لایه‌بندی لنز با یک ماده هیدروژل هیدراته گروه تحقیقاتی توانستند یک‌لایه پلیمری را در لنز قرار دهند که بانام PEDOT شناخته می‌شود که هم به‌شدت رسانا است و هم ویژگی زیست‌سازگاری دارد.

       نتیجه این تغییرات، ساخت نمونه‌ای بود که می‌توانست به مفهوم لنزهای تماسی ایمن با قابلیت انتقال الکتریسیته واقعیت بدهد. این پیشرفت امکان ساخت مدارهای الکتریکی برای روشن کردن نمایشگر و انواع مختلف حسگرها را برای اسکن و برخی شاخص‌های زیستی فراهم کرد.

       اوانز گفت:‌«مایعات موجود در چشم شاخص‌هایی از سلامتی فرد را در اختیار می‌گذارند، بنابراین اکنون هدف ما ساخت حسگرهای الکتریکی در لنزهای تماسی با استفاده از پلیمرهایی است که می‌توانند در همان زمان سلامت فرد را شناسایی کنند. قدم بعدی ما توسعه فنّاوری‌هایی است که بتواند اطلاعات به‌دست‌آمده را از پلیمرهای رسانا بخوانند.»

       چندین سال است که گوگل هم در حال کار روی یک فنّاوری مشابه است و اکنون توانسته آزمایش‌هایی روی لنزهای

        تماسی با قابلیت پایش میزان قند انجام دهد. از سال 2009 سایر محققان، پیشرفت‌های چشمگیری در این زمینه انجام داده‌اند که یکی از آن‌ها واکنش تغییر رنگ لنزها در مواجه با سطوح بالای قند بوده است. مایکروسافت نیز در این زمینه فعال است بااین‌حال این پیشرفت‌ها همچنان در حوزه آزمایشگاهی باقی مانده است.سپید
Gizmag
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: