بر اساس نتایج بدست آمده، هیچ ارتباطی بین استفاده از داروی خوراکی ضدبارداری و خطر ابتلا به کولیت اولسراتیو وجود نداشت اما متاسفانه این ارتباط برای بیماری کرون مشاهده شده است.
اگرچه این نتایج هنوز تائید نشدهاند،
خلیلی بر این باور است که باید هورمونی در قرصهای ضد بارداری وجود داشته
باشد که به توضیح خطر فزاینده بیماری کلون بپردازد.
پژوهشهای حیوانی سابق
نشان داده بود که استروژن بر روده تاثیر دارد. این تحقیقات نشان داده بود
که استروژن احتمالا بر نفوذپذیری روده بزرگ و شاید ایمنی روده تاثیر
بگذارد.
مقادیر اضافی هورمون ممکن است بر باکتریهای سالم درون روده تاثیر بگذارد. اگرچه قرصهای اضطراری ضد بارداری در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته بود، اما به گفته دکتر خلیلی، به دلیل ترکیب مشابه آنها، ممکن است مصرفکنندگان آنها نیز در معرض خطر مشابه قرار داشته باشند؛ زیرا دوزهای قویتری از هورمون در آنها وجود دارد.
مصرف این قرصها به تنهایی باعث بروز بیماری کرون نمیشوند بلکه ترکیب آنها با زمینه ژنتیکی این بیماری است که میتواند خطر ابتلا به آن را تا سه برابر افزایش دهد.
بیماری کرون یکی از بیماریهای التهابی روده است که با التهاب دیواره روده مشخص میشود و میتواند هر قسمتی از لوله گوارش را درگیر کند؛ هرچند بیشتر روده باریک در این بیماری درگیر است. این بیماری میتواند تمام لایههای روده را درگیر سازد و حتی موجب فیبروز شود.
این بیماری در ۵۰ سال اخیر بین دو تا سه برابر افزایش داشته که پژوهش دکتر خلیلی نتوانسته آن را توضیح دهد اما یافتههای وی میتواند برای زنان دارای پیشزمینه ژنتیکی کرون مورد استفاده قرار بگیرد.بهترین خبر