شفا آنلاین:حوادث طبیعی مانند زلزله که شاید کمتر از ۳۰ ثانیه از زندگی یک انسان را دربرگیرد، میتواند اثراتی را از خود بجا بگذارد که فرد را یک عمر درگیر خودش کند.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر حسین ابراهیممقدم متخصص روانشناس، گفت: زلزله یک نوع ضربه روانی است که عموماً باعث اختلال استرس در افراد میشود، این نوع اختلال بر دو نوع است، نوع اول بصورت حاد که با نشانههای آنی، بلافاصله پس از بروز حادثه ظاهر میشود و نوع دوم مزمن که عوارضش پایدار و بصورت طولانی مدت است.
وی افزود: البته اورژانسهای اجتماعی و مشاورهای سیار بهزیستی که فوراً بعد از زلزله به محل اعزام میشوند، با کارهایی مانند مهد سیار برای کودکان، دادن وسایل نقاشی و اسباب بازی به آنها و ایجاد ایستگاههای مشاوره و گروه مشاوره سیار گام بزرگی را در تخلیه روحی آنی و برونریزی بلافاصلهای افراد برمیدارند و عوارض روانی حادثه را کم میکنند.
وی، در پایان اضافه کرد: اما افرادی که بصورت مزمن درگیر عوارض روانی پس از زلزله میشوند با علائمی همچون احساس گناه و ناامیدی، ترس از بازگشت زلزله و از دست دادن عزیزان، احساس آرامش خود را از دست داده و همیشه منتظر یک فاجعه هستند این افراد حتی در خواب هم آرامش ندارند و کم کم انگیزههایشان را برای زندگی از دست میدهند و اگر به موقع تحت درمان حتی در موارد حاد و پیشرفته دارو درمانی نشوند، دچار افسردگی شدید میشوند.