وی افزود: ارائه خدمات مکمل یاری ریزمغذی ها در شهر و روستا، اجرای برنامه بسیج آموزشی اصلاح الگوی مصرف با الگوی کاهش مصرف نمک، شکر و روغن و افزایش مصرف میوه و سبزیجات و همچنین پایش فعال برنامه پیشگیری از اختلالات ناشی از تیرویید بخشی از برنامه های این دفتر در طرح تحول بهداشت است.
عبداللهی اظهار کرد: برنامه آموزش تغذیه برای گروه های سنی مختلف به ویژه اقشار آسیب پذیر در برنامه بهبود اصلاح تغذیه جامعه نیز توسط کارشناسان در مراکز جامع خدمات سلامت انجام می شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه ادامه داد:از در این برنامه علاوه بر آموزش و مشاوره تغذیه برای مردم، جمعیت تحت پوشش آن مراکز برای افراد کلاس های آموزش گروهی برگزار می کنند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه با بیان اینکه این کارشناسان مدیریت بهبود تغذیه منطقه تحت پوشش خود را مدیریت می کنند، ادامه داد: آموزش معلمان، دانش آموزان در مدارس تحت پوشش، پایش و نظارت مکمل یاری آهن و ویتامین D، پایش و نظارت بر بوفه ای مدارس برای عرضه اقلام غذایی مجاز بر اساس تفاهمنامه مابین وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، پایش برنامه شیرمدرسه بخش دیگری از وظایف این کارشناسان است.آنها همچنین بر اصلاح الگوی غذایی مهدکودک ها و مربیان شان نظارت می کنند و در کل مدیریت بر تغذیه مراکز جمعی بخشی از برنامه هاست.
عبداللهی ادامه داد: شناسایی مشکلات تغذیه ای در مناطق با تعاملات درون و بیرون بخشی و طراحی و اجرای مداخلات با دفتر بهبود تغذیه در هر منطقه یکی دیگر از وظایف کارشناسان تغذیه در طرح تحول بهداشت است.
وی اظهار کرد: با توجه به این که مهم ترین علت مرگ و میرها بیماری های غیرواگیر و مهم ترین ریسک فاکتورهای این بیماری ها نیز ناشی از الگوی غذایی غلط است با بکارگیری کارشناسان تغذیه آموزش ومشاوره تغذیه در این رابطه نیز برای نخستین بار در این طرح اقدام شده و افرادی نیز از طریق پزشک به کارشناس تغذیه برای دریافت رژیم غذایی مناسب و خدمات رژیم درمانی رایگان ارجاع می شوند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه اظهار کرد: با توجه به این که مقرر است 1670 مرکز جامع خدمات سلامت در کشور فعال شود برای هر مرکز استخدام یک کارشناس تغذیه دارای مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد در قالب خرید خدمت برای پوشش دهی 30 تا 50 هزار نفر جمعیت هر منطقه پیش بینی شده است. در یک برنامه مدون آموزشی که توسط دفتر بهبود تغذیه تدوین شده است این کارشناسان در یک دوره آموزشی شرکت می کنند تا نسبت به طرح تحول توجیه شوند. عملکرد این کارشناسان توسط واحد بهبود تغذیه جامعه در مرکز بهداشت استان و شهرستان نظارت و پایش می شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه همچنین از ارائه سه بسته خدمتی آموزشی ویژه مراقبان سلامت، پزشکان و کارشناسان تغذیه در قالب برنامه بهبود و اصلاح تغذیه جامعه در طرح تحول بهداشت خبر داد.
وی نظارت بر سوء تغذیه شدید افراد، اختلال رشد، اضافه وزن و چاقی توسط مراقبان سلامت و کارشناسان تغذیه را بخش دیگری از این بسته ها دانست و گفت: وظایف هریک در این بسته های خدمتی برای ارائه خدمات تغذیه ای تبیین شده و کلیه مراجعه کنندگان به لحاظ الگوی غذایی با فرم هایی ارزیابی می شوند. در این ارزیابی مواردی که نیاز به مشاوره تغذیه دارند بر اساس دستورالعمل ها آموزش می بینند و مواردی که نیاز به مشاوره تخصصی باشد به کارشناس تغذیه ارجاع داده می شود.