شفا آنلاین- رئیس انجمن علمی طب اورژانس ایران با اشاره به حضور شبانه روزی متخصصین در اورژانس ها گفت: کسب تجارب پزشکان طی سال های اخیر موجب ارائه خدمات رسانی بهتر به بیماران حتی در بدترین شرایط شده است.
دکتر علی بیداری در حاشیه هشتمین کنگره سراسری طب اورژانس ایران در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب افزود: علی رغم بهبود مداوم سیستم های پزشکی ، خوشبختانه اورژانس های بیمارستانی در مقایسه با سایر رشته های بالینی طی دهه اخیر علاوه بر یک جهش چشمگیر موفق به کسب جایگاه بسیاری مناسبی در اورژانس های منطقه شده اند.
وي تنها رغیب جدی در بخش اورژانس هاي منطقه را کشور ترکیه دانست و تصریح کرد: ایران دارای برد تخصصی این رشته است اما ترکیه فاقد آن،بنابراین امکان هم تراز شدن با این کشور وجود دارد.
وی با اشاره به کمبود تعداد مراکز اورژانس های کشور به خبرنگار شفا آنلاین گفت: بدينترتيب اینجا بحث توزیع عادلانه نیروی انسانی و تربیت نیروی بومی در راستای کمک رسانی به مردم مناطق محروم را می طلبد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به این که در حال حاضر حدود 520فارغ التحصیل رشته طب اورژانس داریم گفت: از آنجا که سرعت افزایش آنان زیاد است تا سال 2014 شاهد حضور 2هزار و دویست متخصص در اورژانس ها خواهیم بود.
به گفته وی اورژانس ها به عنوان جزئی از شبکه امنیت ملی در همه جای دنیا سرپناه بیمارانی اند که نیازمند رسیدگی های فوری هستند .حال آنكه امکان بهره مندی از سایر امکانات پزشکی را به دلیل مشکلات مالی ندارند . به همین منظور توجه ویژه به اورژانس ها نباید به دست فراموشی سپرده شود.
دکتر بیداری خاطر نشان کرد: از آنجا که جمعیت ایران رو به پیری است و از طرفی جزء کشورهای حادثه خیز وپرحادثه ترافیکی هستيم بنابراین باید مراکز درمانی به عنوان اورژانس های پیشگام در هر نقطه از شهرها وجود داشته باشند.
وی با اشاره به این که در تجهیزات اورژانس ها مشکلات زیادی داریم اظهار کرد: در ارتباط با رادیولوژی ها- سی تی اسکن ها- آزمایشگاه ها و فضای فیزیکی برخی از اورژانس ها از استاندارد کافی برخوردار نیستند.
به گفته دکتر بیداری نوسانات ارز و تحریم ها از نظر تأمین بودجه و اعتبارات و همچنین تهیه تجهیزات اورژانس های کشور را با مشکلات جدی مواجه کرد.