کد خبر: ۹۲۶۲۶
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۰ - ۱۷ دی ۱۳۹۴ - 2016January 07
شفا آنلاین>سلامت جنسی>برخی به دلایل مختلف بارداری خود را به سنین بعد از ۳۰ یا حتی ۳۵ سالگی موکول می‌کنند.
به گزارش شفا آنلاین،بسیاری از پزشکان معتقدند حاملگی در این سنین گاهی با خطراتی مواجه می‌شود که هشت دلیل آن همراه با توصیه‌هایی در این زمینه در ادامه ذکر شده است.
مشکلات و یا خطراتی که باروری در سنین بالای ۳۵ سال ممکن است رخ دهد به قرار زیرند:

۱-    تاخیر در فرآیند بارداری

جنین با تعداد تخمک‌های محدودی شکل می‌گیرد. با رسیدن سن به اواخر ۳۰ سالگی، تعداد تخمک‌ها از نظر کیفیت و کمیت کاهش می‌یابند و همین امر احتمال باروری تخمک‌ها را کم می‌کند. در واقع زنان بالای ۳۵ سالی که بعد از ۶ ماه تلاش برای بارداری همچنان موفق نشده‌اند باید با پزشک مشورت کنند.
۲-    افزایش احتمال چندقلوزایی

زنانی که بعد از ۳۵ سالگی اقدام به بارداری می‌کنند، بیشتر در معرض تولد دوقلو یا چندقلوزایی هستند. همچنین استفاده از فناوری‌های لقاح مصنوعی در این سنین بالا می‌رود.
۳-    افزایش احتمال ابتلا به دیابت بارداری

ابتلا به دیابت حاملگی در زنانی که در سنین بالاتر بچه‌دار می‌شوند بیشتر است. از این‌رو، کنترل قند خون از طریق رعایت رژیم غذایی و فعالیت بدنی در این زنان از اهمیت بالاتری برخوردار است. عدم کنترل دیابت بارداری باعث رشد بیش از حد معمول نوزاد می‌شود که احتمال آسیب وارد به جنین را حین تولد بالا می‌برد.
۴-    احتمال بالا رفتن فشار خون

تحقیقات نشان می‌دهد فشار خونی که در دوران بارداری رخ می‌دهد در حاملگی‌های سنین بالا شایع‌تر است و زنانی که در سنین بالا باردار می‌شوند باید به طور منظم تحت نظر پزشک باشند.
۵-    احتمال تولد نوزادانی با وزن پایین و زایمان زودرس

حاملگی در سنین بالا ممکن است چنین خطراتی را نیز در بر داشته باشد که البته، زایمان زودرس ممکن است عوارضی را نیز برای جنین به همراه داشته باشد.
۶-    افزایش سزارین

مادرانی که در سنین بالا بچه‌دار می‌شوند، ممکن است بیشتر دچار عوارض حاملگی شده و احتمال سزارین در آنها بیشتر است. یکی از این عوارض، انسداد دهانه گردن رحم توسط بند ناف جنین است که امکان زایمان طبیعی را دشوار یا حتی غیرممکن می‌کند.
۷-    بالا رفتن خطر ناهنجاری‌های کروموزومی

نوزادانی که از مادرانی با سنین بالا متولد می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به ناهنجاری‌های کروموزومی از قبیل سندروم داوون هستند.
۸-    افزایش خطر سقط جنین

خطر سقط جنین و تولد جنین مرده در زنانی که در سنین بالا باردار می‌شوند بیشتر است که به دلیل مشکلات قبلی یا ناهنجاری‌های کروموزومی رخ می‌دهد.

توصیه‌هایی که باید جدی گرفت

زنانی که در سنین بالای ۳۵ سال قصد بارداری دارند بهتر است پیش از اقدام به حاملگی حتما با پزشک مشورت کنند تا احتمال بروز هر گونه مشکلی به حداقل برسد. همچنین، بعد از زایمان نیز باید با مراجعات منظم به پزشک، از سلامت خود و نوزاد اطمینان حاصل کند.
حفظ رژیم غذایی سالم در طول دوران بارداری اهمیت بالایی دارد. مصرف اسیدفولیک، کلسیم، آهن، ویتامین D و سایر مواد مغذی در این دوران می‌تواند سلامت مادر و جنین را تضمین کند.
داشتن فعالیت بدنی منظم علاوه بر بلا بردن انرژی بدن، سلامت بدن را نیز تضمین می‌کند. ورزش و فعالیت همچنین با بالا بردن توان، بدن را برای زایمان آماده می‌کند. ولی به خاطر داشته باشید این فعالیت‌های بدنی باید با نظر پزشک انجام شود.
استفاده از مواد پرخطر مانند مشروبات الکلی، تنباکو و مواد مخدر در دوران بارداری مممنوع هستند و می‌تواند علاوه بر سلامت مادر، سلامت جنین را نیز به خطر بیاندازد.
زنانی که در سنین بالا باردار می‌شوند، بهتر است برای اطلاع از سلامت جنین، پیش از زایمان و در طول دوران بارداری آزمایش ژنتیک و ناهنجاری کروموزومی بدهند تا در صورت وجود ناهنجاری خاص، بتوان با آزمایش‌های انجام گرفته از آنها مطلع شد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: